Ειδήσεις

12 Μαρ 2008

Όταν ο Π.Ψωμιάδης δεν ξεχνά . . .

Την ώρα που η χώρα "παραλύει" απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις και η κυβέρνηση προσπασθεί να αντιμετωπίσει τα μέτωπα που της προκαλούν πονοκέφαλο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έρχεται να θίξει και να υπενθυμίσει ένα θέμα μείζονος σημασίας .
Αυτό του ωραρίου λειτουργίας νυχτερινών κέντρων, στέλνοντας μάλιστα επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο .
Για του λόγου το αληθές:




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου
12/03/2008

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,
Τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας, σας είχαμε θέσει το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας που απασχολεί τους επιχειρηματίες νυκτερινών κέντρων και είχατε δεσμευτεί ότι θα εξετάσετε το ζήτημα.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες που διατηρούν νυχτερινά κέντρα, ο νόμος του 1994 που ρυθμίζει το ωράριο λειτουργίας θεωρείται αναχρονιστικός και πρέπει να τροποποιηθεί.
Αυτή είναι και η προσωπική μου εκτίμηση, δεδομένου ότι η ψυχαγωγία είναι ένα βασικό στοιχείο της ζωής της Θεσσαλονίκης, αξιοποιήσιμο -όπως τόνισε και ο αρμόδιος υπουργός κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος- ακόμη και τουριστικά.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Νυχτερινών Κέντρων Θεσσαλονίκης Ιγνάτιος Μάνγκος, υπάρχει άνιση μεταχείριση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την Αθήνα καθώς το ωράριο δεν εφαρμόζεται στην Αθήνα. Για τους λόγους αυτούς ζητώ να επανεξετάσετε το θέμα ώστε να δοθεί έστω μία ώρα παράταση, μέτρο που θα συνάδει με τη φύση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αλλά και τις σύγχρονες απαιτήσεις της πόλης.
Το κυριότερο: θα αποκαθιστά τη σχέση ισότητας στη μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξάρτητα αν ζουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα.

Με εκτίμηση,
Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης