Ειδήσεις

29 Μαρ 2008

Συνέλευση Ενάντια στον Ελληνικό Επεκτατισμό

Πρόσφατα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές με περιεχόμενο τη «διδασκαλία της σωστής ιστορίας» σύμφωνα με τους υπογράφοντες του κειμένου που είναι κάποια «Συνέλευση Ενάντια στον Ελληνικό Επεκτατισμό»
Το κείμενο λήγει με το «Σαλονίκη, Μάρτης 2008».
Σημειωτέων ότι η ονομασία «Σαλονίκη» χρησιμοποιείται από αυτούς που δε θέλουν να αποδεχτούν την ελληνικότητα της πόλης χρησιμοποιώντας την τούρκικη της ονομασία.
Το ανησυχητικό είναι ότι στα σχολεία μας που είναι γεμάτα από αλλοδαπούς μαθητές είναι εύκολα κάποιοι να σπείρουν σπόρους για να θερίζουμε θύελλες.
Υπάρχουν ορισμένες συγκαλυμμένες τέτοιες εκδηλώσεις ευτυχώς περιορισμένης έκτασης έως σήμερα.
Εκφράζω το φόβο ότι με τον… ύπνο της επίσημης ελληνικής πολιτείας μπορεί να ξυπνήσουν όλες οι ορέξεις των γειτόνων μας.

"Από το 1991, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και άρχισαν να σχεδιάζονται ξανά τα σύνορα στα βόρεια του ελληνικού κράτους, ο ελληνικός ιμπεριαλισμός αγρίεψε όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία βάζοντας στόχο το διαμελισμό του κράτους της Μακεδονίας.
Με το να αρνούνται ως τώρα τα ελληνικά αφεντικά να αναγνωρίσουν το κράτος της Μακεδονίας με το όνομά του, αρνούνται στην ουσία την ύπαρξή του και η απαίτησή τους να επιβάλουν το όνομα της δικής τους επιλογής είναι απαίτηση επιβολής όρων υποτέλειας στο κράτος της Μακεδονίας".

Β.Κ.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

...και στην Ολλανδία - αν δεν κάνω λάθος - έγινε πρόσφατα μια ανάλογη συνέλευση.

Εκεί μάλιστα έκαναν και μαραθώνιο. Κέρδιζε αυτός που θα αυνανιζόταν για περισσότερες ώρες.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ κολλάει το γνωστό ρητό "δώσε θάρρος στον χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεββάτι". Αυτά παθαίνει κανείς αν κοιμάται τον "ύπνο τού δικαίου". Ο Θεός να βάλει το χέρι Του μ' αυτούς που έχουμε μπλέξει...

Α.Γ.