Ειδήσεις

15 Μαρ 2008

Ανεργία και... υπουργείο Απασχόλησης

"Το μόνο υπουργείο που δικαιολογεί τον τίτλο του είναι αυτό της Απασχόλησης. Σε τέσσερα χρόνια, έχει δώσει δουλειά σε τέσσερις υπουργούς και πέντε υφυπουργούς"


Από τη στήλη "Με το θάρρος της γνώμης" του εκδότη της εφημερίδας "Ο κόσμος του Επενδυτή", κ. Νίκου Φελέκη.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Αν δεν έχετε δει ποιόν ορίσαμε "υπεύθυνο κατά νόμο".... ΧΑΝΕΤΕ!!!

click εδώ.

...για να μην κουραζόμαστε κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μάνεση

Πράγματι το επικουρικό είναι όπως το είπες, δηλαδή εσείς και ο Κος Κοντομηνάς κάνετε ένα ταμείο χωρίς καμιά συμμετοχή του κράτους και το πως θα χειρίζεστε τα χρήματα αυτά είναι δικό σας θέμα. Ο κος Κοντομηνάς σαν ασφαλιστής δεν θα έκανε ένα ταμείο αλλά θα σας έκανε ένα συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, όπως γίνετε σε πολλές χώρες στον κόσμο και όχι ένα ταμείο που μπορεί κάποιοι στην διοίκηση του ταμείου να αποφασίσουν όταν αυτοί βγουν στην σύνταξη να παίρνουν περισσότερα λεφτά από όσα μπορεί να πληρώνει το ταμείο (μέχρι 80%).
Κύριε Μάνεση από ότι ξέρω όλα τα επικουρικά ταμεία πληρώνουν τις συντάξεις τους , δεν άκουσα κάτι διαφορετικό, άκουσα όμως από την κυρία Πετραλιά ότι το 95% των επικουρικών ταμείων είναι ελλειμματικά και κάποια δεν έχουν να πληρώσουν την επικουρική σύνταξη του τρέχοντος μηνός και ότι το κράτος εγγυάται για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων. Είπε επίσης ότι όσα ταμεία κάνουν μελέτες που θα αποδεικνύουν ότι τα οικονομικά τους το επιτρέπουν να δίνουν όσα θέλουν χωρίς κανένα περιορισμό.
Όσο για τις απεργίες ισχύει το (ο έχων μαχαίρι τρώει πεπόνι)
πόσα παίρνει ένας μόνιμος και πόσα ένας συμβασιούχος και ποιος κάνει τις ποιο βρόμικες δουλειές;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Είμαι με σύμβαση έργου 1 έτους στον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ. Σε 2 μήνες περίπου γεννάω. Εγώ έχω δικαιώματα .....

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Μάνεση,

Παρακολουθώντας τη σημερινή εκπομπή σας άκουσα να λέγεται ότι το σύνολο των εισφορών προς το ΙΚΑ επί του μισθού του εργαζομένου είναι μόνο 20%. Είμαι ασφαλισμένη σε αυτό το ταμείο από το 1973 άρα και καλή γνώστης των εισφορών που έχω καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι οι εισφορές του εργαζομένου που καταβάλλονται σήμερα, μαζί με τις εισφορές του εργοδότη (ουσιαστικά χρήματα και πάλι του εργαζομένου), ανέρχονται στο 48% επί του μισθού (επί 14 μισθών τον χρόνο). Δηλαδή για ένα μισθό 1.000 Ευρώ το ΙΚΑ εισπράτει για κάθε μήνα 480 ευρώ.

Ποιές είναι οι αντίστοιχες εισφορές (εργαζομένου και εργοδότη) των λεγομένων «ευγενών ταμείων» χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές ο κοινωνικός πόρος;
Ευχαριστώ
Γεωργία Κωστοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Parakalo opos tethi to parakato erotima.
>
> Tha iparxi tropopiisi sto asfalistiko pou tha merimna gia tous
> ergazomenous pou ergazontai apo ta 18 tous hronia kai me to neo
> asfalistiko tha sintaxiodotithoun sta 60 tous?. Diladi tha ergazontai 42
> hronia!!.
>
> Kai fisika min mas poun oti tha sintaxiodotithoun sta 58 giati afto ishi
> mehri to 2013 apo eki kai pera to orio aneveni sta 60
Eho akousi polla tis proigoumenes imeres oti ine poli mikro to pososto ton
ergazomenon pou bikan stin agora ergasias apo ta 18 tous hronia. An ine
etsi giati den kanoun kati gia afto afou den tha ine megalo to kostos

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΎΘΜΙΣΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ :
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΤΑΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΝΑΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΚΟΤΤΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΝΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ . ΜΗΠΩΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ? ΧΑΘΗΚΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑΣ Η ΑΛΛΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Ανώνυμος είπε...


@Γεωργία Κωστοπούλου


Οι εισφορά του εργαζομένου είναι 10%.
Αν και δεν ονομάζετε τα "ευγενή" ταμεία, σας πληροφορώ ότι σε ορισμένα αυτές οι εισφορές αγγίζουν το διπλάσιο ποσοστό ενώ σε απόλυτους αριθμούς μπορεί να είναι τριπλάσιες από τις δικές σας.

Θέλετε να τα μοιραστούμε;

Εκτός από την προχωρημένη ηλικία σας, την τριχόπτωση, την πίεση το ζάχαρο την εμμηνόπαυση και την αφόρητη κυτταρίτιδα, τι άλλο μπορεί να έχετε που θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας;