Ειδήσεις

20 Μαρ 2008

Δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό ζητά ο Αλαβάνος


Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το Ασφαλιστικό ο Αλ. Αλαβάνος είπε μεταξύ άλλων:
"Είναι σαφές πια ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση των θέσεων της κυβέρνησης με τη θέληση της κοινωνίας. Και μ΄ αυτή την έννοια, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμαστε στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ζητάμε να ενεργοποιήσουμε το άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2, εδάφιο 2, δηλαδή ζητάμε δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.Καλούμε, επομένως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το σκεφτούν. Περιμένουμε να έχουμε μια απάντηση. Είναι σημαντικό να έχουμε μια απάντηση μέχρι σήμερα το βράδυ, εν πάση περιπτώσει πριν γίνει ή μόλις γίνει η ψηφοφορία επί του συνόλου για το νομοσχέδιο αυτό."
Πηγή ΑΠΕ

1 σχόλια:

Unknown είπε...


Αμάν ο κάλος μου!


Ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να πατήσει τον κάλο στην κοινωνία για να πονέσει και να ζαλιστεί.

Αφού, είδε και αποείδε ότι με την προπαγάνδα και όλα τα άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν είχε αποτέλεσμα ως προς τον αποσκανδαλισμό της κοινής γνώμης αναφορικά με την πολιτεία του και την υποκριτική πολιτική συμπεριφορά του, έβαλε σε εφαρμογή το παραδοσιακό κόλπο.

Πατάμε εκεί που στιγμιαία προκαλείται οξύς πόνος και αποσυντονίζουμε ολόκληρο τον οργανισμό. Έτσι, όλοι οι άλλοι «πόνοι» μοιάζει να υποχωρούν συγκυριακά και το κέντρο που προκαλεί τους πόνους διαλανθάνει της προσοχής μας.

Πού τώρα μυαλό για την γενικότερη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, για το θέατρο σκιών στο «σκοπιανό», για την διολίσθηση στην εξωτερική μας πολιτική από πάγιες αρχές που διέκριναν την διπλωματία μας, για την κυβερνητική και δικαστική «αντιμετώπιση» πλειάδας σκανδάλων που ακούμπησαν ή /και ακουμπούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το άμεσο πολιτικό περιβάλλον του!

Τώρα η κοινωνία «σφίγγεται» από τον πόνο που προκάλεσε το πάτημα στον κάλο της, από τον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

Ο πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για το κόμμα του, μην νομίζετε, επίσης, ότι χολοσκάει για τα εθνικά θέματα. Αν είχε τέτοιες ανησυχίες δεν θα έφερνε προς ψήφιση αυτήν ειδικά την περίοδο το ασφαλιστικό που διακυβεύονται άλλα, σοβαρά, κρατικά συμφέροντα.

Ο κ. Καραμανλής για το μόνο που νοιάζεται είναι «πώς θα πέσει δίχως να τραυματιστεί ο ίδιος προσωπικά»!

Οδήγησε τα πράγματα σε μια καθολική σύγκρουση με τα όχι πάντα άδικα κακοφημισμένα συνδικάτα για να αιτιολογήσει την αδυναμία του να παράγει πολιτική και να νομιμοποιήσει την αιφνίδια προσφυγή στις κάλπες, διατηρώντας για τον εαυτό του το πολιτικό κεφάλαιο του μεταρρυθμιστή, που τόσο απαξιώθηκε τα χρόνια της σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης του.


Ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.