Ειδήσεις

22 Μαρ 2008

Ποινική δίωξη για την εκβίαση μέσω του blog

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, απόπειρας εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμισης προέβη την Παρασκευή ο εισαγγελέας Πρωτόδικων με αφορμή μήνυση που είχε καταθέσει ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου.
Στη μήνυση υποστηρίζει ότι εκβιάσθηκε, συκοφαντήθηκε και του ζητήθηκαν χρήματα μέσω του μπλόγκ press-gr.
Η δικογραφία διαβιβάσθηκε στον πέμπτο τακτικό ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και άλλες υποθέσεις που αφορούν καταγγελλόμενους εκβιασμούς μέσω του επίμαχου ιστολογίου.

8 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
StudioA-blog είπε...

Ή υπόθεση του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου δεν αφορά σε εκβιασμό μέσω e-mail αλλά σε τηλεφωνικό εκβιασμό.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Μια της λογοκρισίας, δυό της λογοκρισίας, τρείς(!) και βγαίνει στο youtube να δει ο κόσμος τον τάφο της δημοκρατίας που λέγεται Ελλάδα!

Ανώνυμος είπε...


Σας αποκαλύπτουμε ...;ανώνυμους bloggers την ώρα που εκβιάζουνε επώνυμους και έντιμους δημοσιογράφους!

Ανώνυμος είπε...


Η πάσα βίβλος/προοίμιον...


Το blog είναι εργαλείο. Συνήθως επικοινωνίας. Ενός η περισσοτέρων με τον καθένα μας ξεχωριστά. Ομαδική ανάγνωση blog σε συγκεκριμένον χώρο δεν υπάρχει. Πλην υπάρχει άυλος ασύρματος ή ενσύρματος κανών, επιτρέπων στους bloggers να συσμίγονται σωματικώς ή νοητικώς μεταξύ των, διά των τρεχουσών αισθήσεων του εμπορίου.

Οπως ο ηλεκτρισμός κυρίως παράγει χρηστικό ρεύμα, αλλά και σπίθες στα μάλλινα, έτσι και το blog μπορεί να είναι εργαλείο διαφορετικό από «επικοινωνίας». Να είναι αρχειακό. Να το βλέπει μόνον ο διαχειριστής του.

Καθώς κανένας φυσικός κεραυνός ή αστραπή δεν κινούν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού, γεννήτωρ Θεός της απώτατης αρχαιότητας των blogs είναι τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τα συναφή, αλλά και οι κατασκευαστές μπαταριών. Ουκ έσεται άλλος Θεός πλήν αυτών.

Ουκ έσεται blog ζωοκίνητον, υδροκίνητον, με γρανάζια και πήρους. Εις τον αιώνα. Αυτά ήναι άλλαι χειρωναξίαι.

Δαίμονες των blogs, είναι οι εταίροι που κινούν τις εταιρείες που τα φιλοξενούν, οι τηλεπικοινωνίες και τα ευρυζωνικά. Ουκ έσεται άλλος δαίμων πλήν αυτών.

Οι bloggers παρέχουν εξαρτημένη εθελοντική εργασία. Ανεξάρτητος απρόθυμος εραστής υπάρχει, blogger ουκ υπάρχει.

Οι δαίμονες συμφωνούν με υλικά και άυλα μέσα να παράσχουν στον κάθε blogger ξεχωριστά, την δαίμονος χάριν. Ουχί του Θεού. Είναι άλλη υπηρεσία.

Ερως και νείκος, σφαδάζουσαι ψυχαί, πολιτικαί νοικοκυραί, ασφαλτωδώς πηκταί συνειδήσεις, τρελαmentos ψυχάκηδες εν ενιαίω κριτηρίω διατελούντες, μήποτε απουσιάζουν από την πρόνοιαν των δαιμόνων.

Δύναται ο blogger να μη υποστηρίζει όνομα τι, αλλ΄ εμπραγμάτως στηρίζει άχρι λήξεως της blogπηλάλας, ταυτότηταν ή ταυτότητας.

Blogger υποστηρίζων λησμονητέαν ταυτότητα, κάρον άνευ τροχών είναι. Το υποζύγιον το βάζει ο δαίμων. Αρα μπορεί να συνεχίζει επ΄ άπειρον.

Αιώνες τυπογραφίας και πλησμονής σχολικών αιθουσών, αποδεικνύουν αγράμματον μέγα απότμημα της ανθρωπότητος. Δεκαετίες ραδιοφώνου και τηλεοράσεως ουδόλως παρέχουν πράγματα των κωφώ και τω τυφλώ. Άλαλα τα χείλη των στηριζόντων αυξησιν των bloggers εις ποσότητας άνω του δώδεκα παραγοντικού.

Τα πάντα ρεί, πόσο μάλλον τα blogs. Το μέλλον αβέβαιον. Η πώρωσις πλησίστια. Αλλοι δαίμονες εισίτωσαν. Ως τραμβαγιέρηδες και ως χειρισταί U-matic οι bloggers καταδυθήσονται.

:-)

Unknown είπε...


"Ενημέρωση" από τον Αγιατολάχ Θοδωριτζάν Ρουσσοτζανι:


“…Υπάρχει, ωστόσο, και μια άλλη διαδικασία, την οποία καλό είναι να γνωρίζετε -δεν έχει πάρει ιδιαίτερη δημοσιότητα- και μιλάμε για το νομοθετικό πλαίσιο, αυτό καθαυτό για το Διαδίκτυο, παραλλήλως με όσα σας είπα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή…”
“… Το νομοθετικό πλαίσιο για το Διαδίκτυο καθορίζεται από τη Διεθνή Σύμβαση της Βουδαπέστης του έτους 2001, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών…….Στο πλαίσιο κύρωσης και ενσωμάτωσης των πράξεων αυτών, συστάθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπό την Προεδρία του Συμβούλου Επικρατείας κ. Σακελλαρίου, νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Το έργο, όμως, της επιτροπής τροποποιήθηκε, δεδομένου ότι η σύμβαση της Βουδαπέστης παρουσίαζε προβλήματα ως προς την ενσωμάτωσή της, κυρίως λόγω της ανταλλαγής δεδομένων των κρατών που θα την ενσωμάτωναν……. Για το λόγο αυτό, το έργο της επιτροπής αφορά πια τροποποίηση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και κυρίως των άρθρων 370 και 370Β,Γ και Δ, για το απόρρητο των επικοινωνιών, καθώς και για τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο….Με τις διατάξεις του αντιμετωπίζεται η εγκληματικότητα στο Διαδίκτυο και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Εκτιμάται ότι αυτό θα εισαχθεί για ψήφιση εντός του έτους που διάγουμε….”


ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ:

2001 Budapest Convention on Cyber-crime reaffirms:


“the right of everyone to hold opinions without interference, as well as the right to freedom of expression, including the freedom to seek, receive, and impart information and ideas of all kinds, regardless of frontiers, and the rights concerning the respect for privacy.”

Αγιατολάχ Θοδωριτζάν Ρουσσοτζανί, πας καλά;
Τι μπούρδες λες πάλι για τις διεθνείς Συμβάσεις;

Θα σε περιμένουμε στα Διεθνή Δικαστήρια όπου θα πάτε κατηγορούμενοι για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τολμήστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ!