Ειδήσεις

3 Μαρ 2008

Ευάγγελος Βενιζέλος για τα blogs

Είχε σχεδόν έναν μήνα να αναρτήσει κείμενό του και αναρωτιόμασταν γιατί δεν πήρε θέση μέσα από το blog του το οποίο τόσο διάσημο είχε γίνει την περίοδο πριν από της εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Από τις 8 Φεβρουαρίου λοιπόν, όταν είχε αναρτήσει ένα κείμενο που αφορά στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε επιτέλους σήμερα το μεσημέρι, τη γνώμη του μέσα από το «Πολιτικό Ημερολόγιο». Γράφει μεταξύ άλλων: «Το έγκλημα στο διαδίκτυο είναι βέβαια μία πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Οι γενικοί κανόνες όμως σε μεγάλο βαθμό επαρκούν. Εάν χρειάζονται ειδικότερες ρυθμίσεις, αυτές μπορούν να έχουν μόνο τη μορφή κανόνων του διεθνούς δικαίου (διεθνείς συμβάσεις) ή ομοιόμορφων κανόνων των εθνικών νομοθεσιών που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις. Μία προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να βαυκαλίζεται ότι έχει την ικανότητα να λάβει εθνικού επιπέδου μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την bloggoσφαιρα!! Κάτι τέτοιο θα ήταν κωμικοτραγική πλάνη. Σε τέτοιες πλάνες μας έχει δυστυχώς συνηθίσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να μην αυτοπαγιδευτεί και τώρα. Το Διαδίκτυο προσφέρει παράλληλα και τη δυνατότητα ιδιωτικής και άρα απόρρητης επικοινωνίας που προστατεύεται από τα άρθρα 9, 9Α και 19 του Συντάγματος και από τις αντίστοιχες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και γενικότερα του διεθνούς δικαίου. Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου».

Περισσότερα στο: http://evenizelos.blogspot.com/

3 σχόλια:

Unknown είπε...


Να γιατί μας «λούζουν»!


Σου λένε οι Έλληνες επιχειρηματίες των ΜΜΕ, ας τους απαξιώσουμε αυτούς τους «μπλογκάδες», μη συμβούν τα παρακάτω και σε μας! Μη καταντήσουμε όπως μερικοί συνάδελφοι μας στην Αμέρικα!
Άσε καλύτερα, σκέφτονται κάλιο γαϊδουρόδενε ( τον πελάτη) παρά γαϊδουρογύρευε στο διαδίκτυο…


Zogby: 67% Say Traditional Journalism Out of Touch

UTICA, New York -- Two thirds of Americans 67% believe traditional journalism is out of touch with what Americans want from their news, a new We Media/Zogby Interactive poll shows.

The survey also found that while most Americans (70%) think journalism is important to the quality of life in their communities, two thirds (64%) are dissatisfied with the quality of journalism in their communities.

Meanwhile, the online survey documented the shift away from traditional sources of news, such as newspapers and TV, to the Internet most dramatically among so-called digital natives people under 30 years old…

…The survey finds the Internet not only outweighs television, radio, and newspapers as the most frequently used and important source for news and information, but Web sites were also cited as more trustworthy than more traditional media sources nearly a third (32%) said Internet sites are their most trusted source for news and information, followed by newspapers (22%), television (21%) and radio (15%).

Πηγή: www.Zogby.com

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...


>Εχθρική η θέση Βενιζέλου για τα blogs και τους bloggers.


Από το blog του ΒΒ διαβάζουμε:

[...] Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου.
Ευάγγελος Βενιζέλος [...]

__________________

Δικό μας σχόλιο:

Στην τελευταία πρόταση είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι. Τα blogs είναι επικοινωνία ομάδας, είναι δημόσιος μεν χώρος, αλλά ιδιωτικής συζήτησης! Κάτι σαν να "υπαγορεύουν" τι θα μπορεί να πει κάποιος στην παρέα του σε ένα εστιατόριο ή στους φίλους του σε μια βόλτα στο πάρκο.

Τα blogs δεν είναι δημόσια πηγή επίσημης ενημέρωσης, ως εκ τούτου θεωρούμε την θέση ΒΒ εχθρική για τα blogs και τους bloggers.