Ειδήσεις

20 Μαρ 2008

Ο πόλεμος των... blogs

Επειδή εν Χριστώ αδελφοί, τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι έχει ανοίξει ένας πόλεμος μεταξύ blogs που θα τα χαρακτήριζα κυρίως δημοσιογραφικά και επειδή τα «τύμπανα του πολέμου» έφτασαν και μέχρι τα δικά μου αυτιά, να ξεκαθαρίσω κάτι:
1. Τα blogs δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Όποιος θέλει να βγάλει λεφτά, μπορεί να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές εφημερίδες, με άλλες προϋποθέσεις και άλλες διαδικασίες.
2. Το blog κατά βάση είναι χόμπι, επικοινωνία ή όπως εν προκειμένω το «Studio A blog», όλα τα προηγούμενα, συν εργαλείο δουλειάς.
3. Εάν ένα blog στοχοποιεί πρόσωπα και διάκειται αρνητικά περί επώνυμων, εκτιμώ προσωπικά ότι ξεστρατίζει του ρόλου του και κινείται σε επικίνδυνες ατραπούς.
4. Λόγω του ότι έχει ξεσπάσει θύελλα αναρτήσεων μεταξύ ιστολογίων, με περιεχόμενο οικονομικές συναλλαγές δημοσιογράφων ή πιθανές οικονομικές ατασθαλίες καναλιών, διακρίνω μια ομαδοποίηση. «Εμείς είμαστε του τάδε και εσείς είσαστε του δείνα».
Επειδή το studio A blog δεν είναι κανενός
και επειδή τη στιγμή που η διοίκηση του «Alpha» αποφασίσει να αναμιχθεί εμείς θα «κατεβάσουμε ρολά»
και επειδή ο καθένας σε αυτό το blog γράφει ό,τι θέλει αρκεί να είναι κόσμιο και τεκμηριωμένο,
για αυτό μη μας εμπλέκετε παρακαλώ πολύ στα παιχνίδια σας,
μη μας αναμιγνύετε στα σενάριά σας
και αφήστε μας να μάθουμε από τις καλές στιγμές σας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συνάδελφους bloggers – δημοσιογράφους,

Νίκος Μάνεσης

3 σχόλια:

Unknown είπε...


Με μια ένσταση για το (3), συνυπογράφουμε, όχι μόνο εμείς αλλά νομίζω το σύνολο των bloggers.


Επιτρέψτε μου μόνο να εξηγήσω την αντίρρηση στο (3).

Σε ότι αφορά στο (3) λοιπόν, όλοι είμαστε επώνυμοι ακόμα και όταν κάνουμε χρήση του δικαιώματος της ανωνυμίας στο διαδίκτυο (βλ. εδώ). Επισημαίνω ότι ο ρόλος των μπλογκς είναι ακριβώς αυτός, η έκφραση της προσωπικής υποκειμενικής γνώμης του μπλόγκερ για κάτι η για κάποιον. Εάν δεν δικαιούμαι να διάκειμαι αρνητικά προς κάποιον, θα ήταν λογικό να υποθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο δηλαδή την συμπάθεια προς αυτόν;;;

Μα τι λέμε βρε παιδιά, τι συζητάμε;

Μια μόνο προϋπόθεση υπάρχει, να μην συκοφαντούμε και να μην αδικούμε εν γνώσει μας ότι αυτό κάνουμε. Τώρα, εάν κάποιος... είναι δυσαρεστημένος από την αλήθεια που γράφει ο μπλόγκερ, τι άλλο να πούμε εκτός του ότι "χε$+#κ@Wε";;;

Οπως κι εσείς, έτσι κι εμείς, δεν είμαστε κανενός. Το ότι κρίνουμε κάποιον δυσμενώς δεν σημαίνει ότι γίναμε "του αντιπάλου του". Αύριο εφόσον υπάρξει λόγος, ίσως έχει "ο αντίπαλος" σειρά.

Ανώνυμος είπε...

fΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΚΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Kalami fovaste den tha katevasete rola, giati na paraksigithei i dioikisi, den kanete kai kamia apokalipsi.