Ειδήσεις

28 Μαρ 2008

Η Cosmofon κάνει χρήση του όρου "Μακεδονία" όταν αναφέρεται στην ΠΓΔΜ - Σχετική απάντηση του Ο.Τ.Ε. στο ΛΑ.Ο.Σ.

Δελτίο Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

Ανατριχίλα από τον ΟΤΕ σχετικά με το όνομα Βαρντάρσκα: Δικαιολόγηση της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από θυγατρική του και επιχειρήματα - πρόκληση για κάθε Έλληνα.
Απάντηση απέστειλε ο Υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης στο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Αθηνών Κωστή Αϊβαλιώτη στην ερώτησή του για τους λόγους που η COSMOFON (θυγατρική της COSMOTE) χρησιμοποιεί σε διαφημίσεις της τον όρο «Μακεδονία» όταν αναφέρεται στην Βαρντάρσκα.
Ο Κ. Χατζηδάκης κοινοποιεί στον ερωτώντα βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. την επίσημη θέση του ΟΤΕ με ημερομηνία 27-11-2007, όπου ο ΟΤΕ φαίνεται να ενοχλείται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και σημειώνει με έμφαση ότι είναι εταιρεία που λειτουργεί με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» !
Δικαιολογεί, μάλιστα, την COSMOFON «η οποία έχει την έδρα της και δραστηριοποιείται στα Σκόπια και διέπεται από τους κανόνες του κράτους αυτού», κάτι που - κατά τη λογική του ΟΤΕ - προφανώς επιτρέπει να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» παρόλη την αυτονόητη βλάβη που προκαλείται στα εθνικά μας συμφέροντα.
Παρόλα αυτά, ο ΟΤΕ επισημαίνει ότι «επιστήσαμε την προσοχή στην διοίκηση της εταιρείας αυτής και στην μητρική της εταιρεία COSMOTE να αποφεύγουν (;) να χρησιμοποιούν τη μη αποδεκτή ονομασία του κράτους αυτού και οπωσδήποτε εκτός της επικράτειάς του να το αποκαλούν με την ονομασία που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση».
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η (άμεσα συνδεδεμένη με τον ΟΤΕ) COSMOFON μπορεί (ή και υποχρεούται!) να χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία» εντός της Βαρντάρσκα ανεξαρτήτως της εθνικής βλάβης που προκαλείται;
Αλλά φαίνεται ότι ο ΟΤΕ (που λειτουργεί με «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» κλπ και ενοχλείται από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σχετικά με τα «έργα και τις ημέρες του») προφανώς τελεί εκτός του ελέγχου της ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν μπορεί να επιβάλλει ούτε καν σε αυτόν και τις θυγατρικές του τη μη χρήση του όρου «Μακεδονία».

2 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ενας ακόμα λόγος για να παραμείνουν οι ΒΑΣΙΚΕΣ υποδομές που κτίστηκαν και υπερασπίστηκαν με τον κόπο τον ιδρώτα και το αίμα των Ελλήνων στο δημόσιο.

Νομίζετε ότι φταίει ο ΟΤΕ;
Λάθος! Ο αρχιμ... που τον πούλησε φταίει. Θα μπορούσε να ήταν εργαλείο πίεσης και συνδρομής στη διπλωματική προσπάθεια όπως κάνουν Αμερικανικές και άλλες επιχειρήσεις...

Μας ευνούχισαν οικονομικά, είτε το βλέπετε είτε όχι...