Ειδήσεις

6 Μαρ 2008

Facebook-mania!

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων και κάποιοι πολύ γνωστοί δεν αντιστάθηκαν στο νέο τρόπο επικοινωνίας μέσω διαδικτύου που ακούει στο όνομα “Facebook”.
O Κυριάκος Μητσοτάκης, ένθερμος οπαδός των νέων τρόπων επικοινωνίας, η Άννα Διαμαντοπούλου, η Εύα Καϊλή και ο Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης είναι κάποιοι από τους πολιτικούς των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και μάλιστα φαίνεται πως διαχειρίζονται οι ίδιοι το προφίλ τους,
Με ένα κλικ στον υπολογιστή λοιπόν, μπορούμε να δούμε ποιοι από τους φίλους της Άννας Διαμαντοπούλου της ευχήθηκαν για τα πρόσφατα γενέθλιά της, καθώς και το ευχαριστήριο μήνυμα της ίδιας.
Στο προφίλ της Εύας Καϊλή βλέπουμε πως η όμορφη βουλευτίνα πρόκειται να περάσει το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, ενώ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα βρίσκεται σε συνέδριο για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων.
Στην κοινότητα του “Facebook” υπάρχουν και καταχωρίσεις για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δε φαίνεται όμως να ασχολούνται οι ίδιοι με αυτές και μάλλον τη… «δουλειά» της επικοινωνίας με τους «φίλους» τους, την έχουν αναθέσει σε κάποιον συνεργάτη τους.
Αμφίβολης γνησιότητας είναι τα προφίλ των Βύρωνα Πολύδωρα και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μάλλον κάποιοι τα έχουν φτιάξει για να κάνουν “πλάκα”.
Έτσι μόνον εξηγείται το ότι ο Επίτιμος Πρόεδρος εμφανίζεται συχνά να εύχεται για καλοτυχία σε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα.
Φύσει… περίεργα, αλλά και επικοινωνιακά όντα, οι Έλληνες ρεπόρτερ εμφανίζονται να κατέχουν τα πρωτεία στο “Facebook” αφού ξεπερνούν τους 100 εγγεγραμμένους(!).
Αν επρόκειτο να τους αναφέρουμε σε μια λίστα θα προτιμούσαμε να γράψουμε ποιοι δεν ασχολούνται με το… σπορ.
Αναρωτιόμαστε πού βρίσκουν χρόνο για ρεπορτάζ αφού καθημερινά είναι αρκετές ώρες online επικοινωνώντας με συναδέλφους και άλλων καναλιών αλλά και με αυτούς που κάθονται σε διπλανά τους γραφεία.

Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο facebook είναι και ο παπάς που λέει πως θα γίνει η συντέλεια του κόσμου το 2013? Γιατί εάν είναι θέλω να του πώ, πώς αφού είναι τόσο σίγουρος για τήν συντέλεια να μπεί εγυητής σε ένα μεγάλο δάνειο που θέλω

dimo74 είπε...

Αν και ένθερμος υποστηρικτής του
internet...
αν και πολύ καιρό φίλος των
forum...
πρέπει να πω οτι πρόσφατα
άρχισα να ασχολούμαι με το
facebook...

δεν μπορω να πω, έχει ενδιαφέρον,
αλλά να, θα δούμε αν θα
αντέξει στον χρόνο όπως αλλες
εφαρμογές...