Ειδήσεις

22 Μαρ 2008

"Προ - Δημοψήφισμα" online από το ΣΥΝ

Ηλεκτρονικές υπογραφές για τη δημιουργία δημοψηφίσματος ζητάει ο ΣΥΝ μέσα από την ιστοσελίδα του.

Οι υπογραφές που θα μαζευτούν πρέπει να σταλούν στην γραμματεία του κόμματος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Μαρτίου.
"Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού" αναγράφεται στην πρόσκληση που κάνει το κόμμα.
Στο μεταξύ, μέχρι την Τετάρτη, οπότε το ασφαλιστικό ψηφίζεται στη Βουλή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζεύουν υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και μελετούν νομικά μέτρα κατά του νομόσχεδίου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικώς τυγχάνω υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων όχι γιατί θεωρώ αλάνθαστη την «λαϊκή κρίση» ή το «λαϊκό αισθητήριο», αλλά γιατί προτιμώ ο λαός να εισπράττει τα επίχειρα των δικών του λαθών και όχι των λαθών του κάθε πολιτικάντη. Εξάλλου στην δημοκρατία επί των ανακυπτόντων ζητημάτων δεν εφαρμόζεται η ορθή λύση, αλλά η λύση που προκρίνει η πλειοψηφία. Άλλο αν η σύγχρονη ρητορική των δημοκολάκων ταυτίζει πολλές φορές το ποσοτικό κριτήριο της πλειοψηφίας (φύσει αντικειμενικό) με το ποιοτικό κριτήριο της ορθότητος (εξ ανάγκης υποκειμενικό). Αν λοιπόν πρόκειται να εφαρμοστεί μια λύση αμέσως ανακύπτει το ερώτημα: θα εφαρμόσουμε την ορθή λύση ή την λύση που υιοθετείται από την πλειοψηφία; Στην δημοκρατία απαντούμε με μια σύμβαση: ότι ορθό είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Ή, ακόμη ακριβέστερα, ότι ακολουθούμε την λύση που θεωρείται ορθή από την πλειοψηφία.

Συνεπώς επικροτώ την πρόταση του κ. Αλαβάνου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Το ζήτημα είναι γιατί ο κ. Αλαβάνος γλείφει τώρα εκεί που κάποτε αυτός και το κόμμα του κατουρούσε. Και το κάποτε είναι τόσο μακρινό (όταν προ οκαετίας 3.000.000 πολίτες αξίωναν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος) όσο και κοντινό (όταν προ λίγων μόνο ημερών ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό).

Διερωτάται κανείς αν η Αριστερά θεωρεί το δημοψήφισμα δημοκρατικό μόνο όταν το ζητά η ίδια. Μήπως όμως αυτό ακυρώνει τελικά και την αξιοπιστία της;

zavoliaris είπε...

Παχιά λόγια μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας τι "κουτάλα" άμα τη πάρουμε στα χέρια μας είναι το θέμα τι γίνετε αγαπητέ φίλε.

Και "τούτοι" κάποτε φαντάζανε οι σωτήρες που θα "καθαρίζανε" το κράτος από τους κηφήνες (που εξακολουθούν να υφίστανται μόνο πρόσωπα άλλαξαν σε μερικές περιπτώσεις ενώ σε άλλες ούτε αυτό-ούτε για τα μάτια του κόσμου) ήταν αυτοί που θα έφερναν την αξιοκρατία (ούτε αυτό κατάφεραν μόνο τα κριτήρια άλλαξαν που δεν είναι κομματικά πλέον απλά ελιτίστικα) ενώ για κοινωνικό κράτος ας μην το συζητήσουμε.

Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι αναπόφευκτη και δεν θα αποφασίσει για αυτή κανένας Έλληνας πολιτικός η πολίτης επιβάλλεται από τους εταίρους μας για να καλυφθεί η προχειρότητα και ασυδοσία 30 και πλέον ετών. Βολεύει όμως όλους το να ασχολούμαστε μόνιμα με ζητήματα εύπεπτα και εντυπωσιακά, για τους μεν γιατί η ιστορία θα δήξει ότι δε «φταίγανε» για τους δε γιατί "αγωνίζονται" στο πλευρό του πολίτη μάλιστα μερικοί καβαλάνε και μηχανή και ζουν και στα Εξάρχεια (χμμ… μήπως άραγε πρόκειται για τους επόμενους "σωτήρες" μας; Ποιός ο λόγος να μαθαίνουμε πιο είναι το μεταφορικό μέσο, η κατοικία και η καλή τις καρδιάς ενός πολιτικού; κάποιος είπε δεν υπάρχει καλή η κακή διαφήμιση αρκεί μόνο "κουβέντα να γίνεται"). Δυστυχώς η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια τώρα αλλά κανείς δε τολμάει να το πει αυτό γιατί ΟΛΟΙ έχουν ευθύνες, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, πολιτικοί (κυβερνητικοί και μη και όχι μόνο τις σημερινής βουλής), κτλ.

Άλλος για τη κουτάλα;

Unknown είπε...

βρε βρε βρε... ζαν τα χιόνια!
"ο zavoliaris είπε..."

Που είναι ο ΔΕΗτζής να σε περιποιηθεί καταλλήλως ρε Ταλιμπάν;

...το on-line gaming πως πάει ρε κηφήνα;

Χαμένο κορμί, δεξιό κωθώνι!!!

zavoliaris είπε...

Καλός τα παιδιά απ' όξω.

Δε ξέρω, άντε βρες τον να κάνετε τη πλάκα σας βρε αμερικανάκι.

Δημαγωγέ του λαού με αριστερή καταβολή, δεξιό πορτοφόλι, και άποψη καφετέρια.

Όσο για το online-gaming pwnage το clan σκίζει ty.

Εσύ τι κάνεις καμιά καλή πλάκα τώρα τελευταία;

Unknown είπε...

Τώρα θα φταίει ο "κακός ο blooper" μέσα μου αν παρακάμψει της ουσία της γνώμης σου (την οποία εξάλλου δικαιούσαι) και απαντήσει ΜΟΝΟ για το "Εξάρχεια" και το "αρχηγός" που άφησες σε σχόλιο στο blog μας;

Μάλλον όχι...

Zavoliaris, σου έχω πεί "άντε πηδήξου" τελευταία;

Αν σου λείπει, αν το τραβάει τόσο ο οργανισμός σου, τότε "άει πηδήξου ρε"!!!

Αισθάνεσαι καλύτερα τώρα;

zavoliaris είπε...

Ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη φαιά ουσία που σπατάλησες για την απάντησή σου.

Τεκμηριωμένη χωρίς περιστροφές όπως αρμόζει στην αντικειμενικότητα της ιδιότητας που δηλώνεις και με πάρα πολύ humor.

Αν δε θες να σε κρίνουν μη κρίνεις αν δε θες απαντήσεις μη μιλάς και τέλος αν θες να σε σέβονται να σέβεσαι τους άλλους.

Αγαπητέ blooper (εδώ γύρω θα είμαι).