Ειδήσεις

16 Μαρ 2008

Η γενιά των "Stage" και των 500 ευρώ

Μήνυμα αναγνώστη


Κάθομαι κάθε μέρα και παρακολουθώ τούς συνδικαλιστές, πολιτικούς, δημοσιογράφους και τυχάρπαστους σχολιαστές, να δίνουν μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και καλώς κάνουν.
Δεν έχουν αναλογιστεί όμως, ότι υπάρχει και μία μερίδα νέων ανθρώπων που τα βλέπει όλα αυτά και παθαίνει αμόκ.
Παθαίνει αμόκ γιατί κύριοι συνδικαλιστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και λοιποί σχολιαστές, που έχετε εξασφαλισμένο το μηνιαίο μισθό, αυτοί οι νέοι δεν πρόκειται να πάρουν σύνταξη.
Και αυτό. γιατί πουλάνε εκδούλευση στο κράτος με απολαβές 500 ευρώ το μήνα, χωρίς ένσημα, με «Συμβάσεις Εκπαιδευτικού Χαρακτήρα», καλύπτοντας θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποδίδοντας περισσότερο από τους μονίμους και στο τέλος θα γυρίσουν πίσω στην ανεργία.
Παθαίνουν αμόκ γιατί βλέπουν να μιλάνε για το μέλλον και τους νέους, για την κοινωνική συνοχή, για ασφαλιστικά δικαιώματα, για ευκαιρίες στην απασχόληση, για μισθούς και συντάξεις, συνδικαλιστές βολεμένοι με παχυλούς μισθούς και προνόμια που δεν τα έχει κανένας. Πολιτικούς που συμμετέχουν στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και ήταν υπεύθυνοι για πάνω από 20 έτη για αυτή την χώρα. Δημοσιογράφους πού βγάζουν μερικές χιλιάδες ευρώ και κυκλοφορούν με «Porche» και είναι οι κριτές των πάντων.
Έλεος κύριοι Έλεος.
Και κυρίως έλεος κύριοι της κυβέρνησης, της εξουσίας, δώστε ένα τέλος σε αυτή τη «δουλεία». Παράκληση προς κυβερνώντες: Αποκαταστήστε όλα αυτά τα παιδιά πού βρίσκονται στα «Stage» 30 και 40 μήνες. Είναι χιλιάδες και περιμένουν από εσάς τη λύση. Δώστε τους τη δυνατότητα να εργαστούν κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο αλλά και εσύ ενδιαφέρεσαι μόνο για το πρόβλημά σου και δεν αναφέρεις καθόλου τους ανέργους των 0 ευρώ (ταμείο ανεργίας παίρνουν μόνο όσοι είχαν δουλειά και την έχασαν), τους εργαζόμενους με κυλιόμενα τετράωρα με 300 – 400 ευρώ . Δες τώρα την κρατική επιχορήγηση στα διάφορα ταμεία
ΟΤΕ, 9.346, ΙΚΑ 3.666, ΟΓΑ 4.930, ΤΕΒΕ 627, ΝΑΤ 14.899 , ΟΤΟΕ 2.734, ΚΑΙ Η ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΎΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 16.212.

Ανώνυμος είπε...

Afta pesta kai ston kirio Tsimpra pos tha lisi ta problimata afta?
Otan ine antithetos gia kathe ependisi na gini stin Ellada gia na pesi i anergia kai na bris kai esi kai oi aloi doylia , ektos an kani prasina libadia opou tha boskoun oloi aftoi.

Ανώνυμος είπε...

Na les kai efxaristo pou katorthonis na mpis se programma "stage"
Oi ergatikoi nomoi stin Ellada ine gia toyw "Ellines"
(Ellines ine osoi exoyn mparmpa stin koroni kai boleftika sto dimosio i ton ebritero dimosio tomea) oloi oi aloi ine polites tritis katigorias , ego protino ta 500 ebro na ta stilis sto ftoxadaki ton proin proedro tis OTOE pou opos ipe simera ston aftia pernoun sintaksis pina.