Ειδήσεις

11 Απρ 2008

Το μόνο σύννεφο που σκίασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ήταν η φαρσοκωμωδία, στην οποία ενεπλάκησαν οι Κεντέρης και Θάνου - Πάμε σαν άλλοτε...

Μήνυμα αναγνώστη

Σε ένα βιβλίο το οποίο αναφέρεται στην αθέατη πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο συγγραφέας του, Ντικ Πάουντ (μέλος της ΔΟΕ και ιδρυτικό μέλος της WADA) αναφέρεται και στους Κωνσταντίνο Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου και στον τρόπο που μας απασχόλησαν το καλοκαίρι του 2004. Γράφει ο Πάουντ:

Το μόνο μικρό σύννεφο που σκίασε για λίγο τους Αγώνες ήταν η φαρσοκωμωδία, στην οποία ενεπλάκησαν οι Έλληνες αθλητές Κωνσταντίνος Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, καθώς επίσης και ο προπονητής τους, οι οποίοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποφύγουν τον έλεγχο ντόπινγκ που γίνεται συνήθως πριν από τους Αγώνες.
.
Πιεζόμενοι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να εγκατασταθούν στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με την υπόλοιπη ελληνική ομάδα, έφυγαν από εκεί σχεδόν αμέσως μετά την άφιξή τους, όταν τους ζητήθηκε να δώσουν δείγματα ούρων για τον έλεγχο ντόπινγκ. Εγκατέλειψαν το Ολυμπιακό Χωριό με μια μοτοσικλέτα, αρνούμενοι να δώσουν τα απαιτούμενα δείγματα, και, κατόπιν, ακολούθησε μια σειρά περίεργων γεγονότων και δηλώσεων.