Ειδήσεις

9 Απρ 2008

Ο εισαγωγέας των επίμαχων σκευασμάτων μίλησε στον "Alpha" - «Έκανα μια εξυπηρέτηση σε ένα φίλο»

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας και εισαγωγέας των σκευασμάτων από την Κίνα που δόθηκαν στους αθλητές και αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας Άρσης Βαρών ουσιών από τη Κίνα, μίλησε την Τετάρτη αποκλειστικά στον «Alpha» και Ρένα Κουβελιώτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
Ο Παναγιώτης Κατσέλος εμφανίσθηκε ψύχραιμος, ενώ αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι η απόλυτη ευθυγράμμιση του με τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι σήμερα ο Χρήστος Ιακώβου και ο δικηγόρος του.
Ερωτηθείς για την εμπλοκή του στην υπόθεση, ο κ. Κατσέλος είπε ότι «έκανα μια εξυπηρέτηση σε ένα φίλο», εννοώντας τον Χρήστο Ιακώβου, επειδή όπως είπε ο ίδιος δεν είχε ούτε τις γνώσεις ούτε την δυνατότητα να εισάγει τις ουσίες που ήθελε.
Όπως είπε, όταν ο κ. Ιακώβου του ζήτησε τις συγκεκριμένες ουσίες, ο ίδιος έψαξε στο internet και ενημέρωσε ότι τις βρήκε. Όταν του δόθηκε το «o.k.» να προχωρήσει στην αγορά τους, το έκανε και πάλι μέσω internet.
Μάλιστα, ο κ. Κατσέλος απέρριψε τον όρο «εισαγωγέας» που του έχει αποδοθεί για τις συγκεκριμένες ουσίες, τονίζοντας ότι «εισαγωγέας σημαίνει να εισάγεις μια μεγάλη ποσότητα μέσω εταιρείας, όχι να παραγγέλνεις 500 γραμμάρια μέσω internet».
Όταν ρωτήθηκε πώς θα μπορούσαν να χορηγηθούν στους αθλητές τα επίμαχα σκευάσματα, απάντησε ευθέως ότι «ή θα τα έπαιρναν οι αθλητές με το κουταλάκι ή σε κάψουλες, όπως έγινε».
Όσον αφορά στο αν αυτές οι ουσίες εισήχθησαν με σκοπό την χρησιμοποίηση τους από τους αθλητές της εθνικής ομάδας της Άρσης Βαρών με πρωτοβουλία του Χρήστου Ιακώβου, ο κ. Κατσέλος απάντησε ότι η πρωτοβουλία ανήκει στον ομοσπονδιακό τεχνικό, αλλά πρόσθεσε ότι «είχε την έγκριση και γιατρού και της Ομοσπονδίας».
Ερωτηθείς γιατί απευθύνθηκαν σε αυτόν και όχι η Ομοσπονδία επισήμως σε κάποια εταιρεία για τα σκευάσματα που ήθελε, απάντησε ότι «επειδή ήταν ακριβά, μου ζήτησαν να βρω την πρώτη ύλη και θα συσκευαζόταν στην Ελλάδα με ευθύνη της Ομοσπονδίας». Είπε μάλιστα, ότι ο ίδιος έκανε τρεις παραγγελίες στην κινεζική εταιρεία και ότι το συνολικό κόστος ήταν μόλις 60 ευρώ.
Επεσήμανε μάλιστα, ότι μετά τις δύο πρώτες παραγγελίες οι αθλητές εξετάστηκαν και βγήκαν καθαροί, όπως ισχυρίστηκε και ο Χρήστος Ιακώβου και ότι το πρόβλημα προέκυψε με την τρίτη παραγγελία. Πρόσθεσε δε, ότι μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, επικοινώνησε με την κινεζική εταιρεία με e-mail ζητώντας να μάθει τι συνέβη και του απάντησαν με τα δύο e-mail που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Ο κ. Κατσέλος δήλωσε ότι αισθάνεται υπεύθυνος γι’ αυτό που συνέβη, αλλά πρόσθεσε ότι «εγώ δεν κρύφτηκα, να πω «δε με ξέρουν, δεν τους ξέρω», ωστόσο παραδέχθηκε ότι έδωσε τα e-mail στον συνήγορο του κ. Ιακώβου, επειδή όπως είπε «έτσι κι αλλιώς θα τα βρίσκανε από τα ίχνη στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή».