Ειδήσεις

10 Απρ 2008

Εργαζόμενος στην εταιρία Auspure: "Είναι αλήθεια, στείλαμε ένα e-mail, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες πριν απαντήσουμε με δημόσια δήλωση"

Απολογητική επιστολή έστειλε στους επικεφαλής της ελληνικής εθνικής ομάδας άρσης βαρών η κινεζική εταιρία που κατηγορείται ότι προμήθευσε τους αθλητές με σκευάσματα - συμπληρώματα διατροφής με αποτέλεσμα έντεκα από αυτούς να βρεθούν θετικοί σε ελέγχους αντι-ντόπινγκ, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Τα Νέα του Πεκίνου".
Την Δευτέρα, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανακοίνωσε πως έλαβε επιστολή από την κινεζική εταιρία, με την οποία απολογείται επειδή κατά λάθος πρόσθεσε στα σκευάσματα απαγορευμένες τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.
Εργαζόμενος στην εταιρία Auspure Biotechnology Co Ltd με έδρα την Σαγκάη επιβεβαίωσε πως η εταιρία έστειλε την επιστολή, επισημαίνει η εφημερίδα "Beijing News" σήμερα. "Είναι αλήθεια, στείλαμε ένα e-mail, αλλά πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες πριν απαντήσουμε με δημόσια δήλωση", φέρεται να τόνισε ο υπάλληλος της εταιρίας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ένας άλλος υπάλληλος, που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το "Ρόιτερ", τόνισε πως ήδη διεξάγονται έρευνες στην εταιρία. "Η υπόθεση ερευνάται και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες όταν οι έρευνες ολοκληρωθούν", είπε.
Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αμφισβήτησε τους ελληνικούς ισχυρισμούς για ανάμειξη της εταιρίας Auspure.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Κίνας ανακοίνωσε πως ερευνά το θέμα, αλλά τήρησε την ίδια στάση με το υπουργείο. "Μην πιστεύετε σε αυτήν την αποκαλούμενη απολογητική επιστολή", είπε χαρακτηριστικά αξιωματούχος της στην εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ

1 σχόλια:

Palioxarakthras είπε...

Τι σύμπτωση και αυτή βρε παιδί μου!! Το θέμα του ντόπινγκ «έσκασε» όταν άρχισε την κατάθεση στον εισαγγελέα ο Ζαχόπουλος. Αποτέλεσμα να έχει εξαφανιστεί από τα δελτία ειδήσεων, όπου κυριαρχεί μόνο το θέμα της ντόπας. Τι να υποθέσει κάποιος;