Ειδήσεις

9 Απρ 2008

Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος αποκαλύπτει: Εγώ προμήθευσα στον Ιακώβου τα αμινοξέα

Από την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας
.
Του Σωτ. Κέλλα
Η υπόθεση ντόπινγκ των έντεκα αρσιβαριστών της Εθνικής ομάδας (θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας) αγγίζει τη Λάρισα ή, για να ακριβολογούμε, πέρασε από τη θεσσαλική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, το συμπλήρωμα διατροφής δόθηκε από το Λαρισαίο Παναγιώτη Κατσέλο στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Χρήστο Ιακώβου, για να το δώσει στους αρσιβαρίστες της Εθνικής ομάδας.
Πώς, όμως, έγινε αυτή η ιστορία; Πώς κατέληξε το συμπλήρωμα διατροφής να θεωρείται αναβολικό; Πώς παραγγέλθηκε;
Ο Λαρισαίος Παναγιώτης Κατσέλος, που εμπλέκεται, λύνει τη σιωπή του στην «Ε» και αποκαλύπτει τα πάντα.
Ας δούμε τι λέει: «Γνωρίζομαι προσωπικά, εδώ και τέσσερα χρόνια, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Χρήστο Ιακώβου και η γνωριμία μας έγινε τότε που διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών στο Κλειστό της Νεάπολης. Από τότε είχαμε αναπτύξει μια οικογενειακή σχέση.
Έτσι, λοιπόν, επειδή όλοι οι αθλητές, όλες οι ομάδες παίρνουν συμπληρώματα διατροφής, μιλούσαμε και γι’ αυτά.
Κάποια στιγμή, πριν λίγο καιρό, μου λέει: Δεν μπορώ να βρω κάποια αμινοξέα. Μπορείς να τα παραγγείλεις; Του είπα ότι εγώ φέρνω συμπληρώματα διατροφής από την Αγγλία με την εταιρία μου, αλλά επειδή ξέρω την αγορά θα βρω τα αμινοξέα απ’ αλλού και σε καλή τιμή.
Έτσι, μέσω Ίντερνετ παραγγέλνω τα τρία αμινοξέα στην Κίνα, στη μεγαλύτερη εταιρία συμπληρωμάτων διατροφής.
Αυτά με κούριερ φθάνουν σε μένα και το κόστος (σ.σ. μας δείχνει και την απόδειξη όπου γράφει και την παραγγελία ότι είναι η L-τυροζίνη) είναι 20 δολάρια, δηλαδή 15 ευρώ.
Εγώ σαν Κατσέλος, γιατί τα παρήγγειλα, ως άτομο δεν θα καταδεχόμουν γι’ αυτόν το μύθο που λέγεται Χρήστος Ιακώβου να πάρω χρήματα.
Έστειλα, όπως ήταν την παραγγελία σφραγισμένη στον Χρήστο Ιακώβου και αυτά πήγαν στους αθλητές.
Την Πέμπτη βγαίνει η ιστορία, στέλνουμε αμέσως στην εταιρία e-mail όπου ζητάμε εξηγήσεις. Και η γραμματέας η Σου-Λι έστειλε νέο e-mail ζητώντας συγγνώμη για το λάθος που έκαναν και αντί για L-τυροζίνη περιείχε L-τυροζίνη με μία ερευνητική ουσία.
Και ρωτώ εγώ: Είναι δυνατόν σε ολυμπιακή χρονιά μία τόσο μεγάλη εταιρία να παραδέχεται ότι έκανε λάθος σκόπιμα; Και μάλιστα τη στιγμή που γίνεται η Ολυμπιάδα στην Κίνα».
Γιατί τα παραγγείλατε στην Κίνα;
- Είναι απλό. Γιατί στην Κίνα είναι πιο φθηνά και ήταν η μόνη που είχε τα συγκεκριμένα αμινοξέα εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή, θα πάρουμε ένα κινεζικό προϊόν φασόν ενός άλλου, δεν θα προτιμήσουμε το κινεζικό; Πόσοι δεν αγοράζουν κινεζικά προϊόντα;
Ένα πράγμα θα πω: Η κρεατίνη των 500 gr κάνει 40,5 ευρώ και η κινεζική των 5 κιλών 20 ευρώ. Κοιτάξτε τις αγορές. Πάρτε και δείτε τις τιμές.
Άλλωστε, η συγκεκριμένη εταιρία είναι φερέγγυα, τουλάχιστον μέχρι χθες που έκανε το λάθος και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι κρίμα για ένα λάθος να διασύρεται ο μύθος που λέγεται Χρήστος Ιακώβου.
Και θα πω κάτι ακόμα. Δηλαδή δεν υπάρχουν ελαττωματικές παρτίδες από γάλατα η γιαούρτια από μια εταιρεία; Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ελαττωματική παρτίδα αυτοκινήτων; Έτσι και στα συμπληρώματα διατροφής υπάρχει περίπτωση να βρεθεί μια ελαττωματική παρτίδα.

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ
Στη Λάρισα υπήρχαν ομάδες, αθλητές που πήραν συμπληρώματα διατροφής απ’ αυτήν την παρτίδα;
- Όχι, ήταν τρία αμινοξέα από 500 γραμμάρια το καθένα και δεν δόθηκαν πουθενά αλλού. Εγώ συνεργάζομαι με ομάδες και αθλητές της Λάρισας, δίνω συμπληρώματα διατροφής, αλλά ουδέποτε σε ελέγχους που έγιναν δεν βρέθηκαν θετικοί. Και μιλάμε για συνεργασία χρόνων.
Λαρισαίος υποστήριξε ότι δώσατε εσείς συμπληρώματα διατροφής και σε Λαρισαίο αρσιβαρίστα που βρέθηκε ντοπαρισμένος πριν πέντε χρόνια;
- Όχι, εγώ του έδινα συμπλήρωμα διατροφής, αλλά κανένα συμπλήρωμα δεν έχει ντεκαντρεμπολέν. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι άλλο.
Προτιμήσατε να μιλήσετε σε τοπικά μέσα και όχι σε πανελλήνιας εμβέλειας, γιατί;
- Θα σας πω το εξής: Έχω ακούσει πολλά για μια υπόθεση που είναι απλή και λέγονται χιλιάδες πράγματα. Προχθές έμπλεξαν την ΣΟΦΛΑ, σήμερα μπλέκουν εμένα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να κάνω μηνύσεις ή όχι, αλλά σίγουρα ο κόσμος πρέπει να μάθει τα πραγματικά γεγονότα. Και έχω χρέος πρώτα απ’ όλα να τα μάθουν οι άνθρωποι του τόπου μου. Ο καθένας πολλά μπορεί να λέει, τώρα όμως πρέπει να λάμψει η αλήθεια.
Λυπήθηκα το φίλο μου Ιακώβου που τη μέρα που πέθανε ο πατέρας του όλα τα κανάλια κοιτούσαν να του πάρουν δήλωση για το θέμα αυτό. Υπάρχουν και ανθρώπινες στιγμές.

Ο επίλογος του Παναγιώτη Κατσέλου αφορά στο Λαρισαίο Δημήτρη Κυριλλίδη: «Θα σας πω κάτι ακόμα. Εγώ προσωπικά δίνω δωρεάν συμπληρώματα διατροφής στο Δημήτρη Κυριλλίδη, τον Λαρισαίο αρσιβαρίστα της Εθνικής, ο οποίος όσοι έλεγχοι και αν έγιναν δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος».

ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ
Και γιατί τρεις αθλητές δεν βρέθηκαν ντοπέ;
- Γιατί απλά δεν πήραν συμπληρώματα διατροφής απ’ αυτήν την παρτίδα που ήταν πολύ μικρή. Μιλάμε για 500 gr από κάθε αμινοξύ. Μία παραγγελία που μέσω Ίντερνετ μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε.
Ένα λάθος μιας εταιρίας γίνεται αιτία να δημιουργηθούν υπόνοιες για τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή όλων των αθλημάτων που σε οκτώ μήνες θα έβγαινε στη σύνταξη είναι κρίμα. Και επαναλαμβάνω σε μια ολυμπιακή χρονιά στην Κίνα, μια κινέζικη εταιρία θα έβγαινε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, αν δεν ήταν αλήθεια αυτό; Υπάρχει το e-mail σε μένα ήρθε και εγώ το προώθησα στον Ιακώβου και εκείνος στο δικηγόρο κ. Δημητρακόπουλο.
Το e-mail υπάρχει,οι μάρτυρες υπάρχουν, το χαρτί της πληρωμής υπάρχει (σ.σ. 20 δολάρια) και δεν πρέπει να στήνονται άνθρωποι στην πυρά με τόσο μεγάλη προσφορά. Ο Ιακώβου είναι άτομο με τεράστια προσφορά. Δυστυχώς ένα λάθος μιας κινεζικής εταιρίας το πλήρωσαν κάποιοι άνθρωποι ακριβά».

Ο κ. Κατσέλος δεν έχει κληθεί ακόμα από καμία ανακριτική αρχή, αλλά δεν αποκλείεται με βάση το ότι ανέφερε το όνομά του ο κ. Χρ. Ιακώβου στην κατάθεσή του, να κληθεί.