Ειδήσεις

20 Απρ 2008

Το Πεδίον του Άρεως δεν είναι ιδιωτικός χώρος. Ανήκει στον φορολογούμενο ελληνικό λαό του οποίου εκπρόσωπος είναι η Υπερνομαρχία Αθηνών

Μήνυμα αναγνώστη

Κατόπιν τούτου, ως κατεξοχήν δημόσιος χώρος σε διαρκή λειτουργία δεν εννοείται να περιφράσσεται κατά το δοκούν περιορίζοντας την χρήση του στους πολίτες, την απαιτούμενη πρόσβαση και διέλευση των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και των οργάνων ασφαλείας, το οπτικό πεδίο των πεζών (περίφραξη με λινάτσα δεν δικαιολογείται), την φυσική τους ανάγκη (πλαστικές τουαλέτες W.C ερμητικά κλειστές) καθώς και τη διάθεση πόσιμου νερού.
Σύμφωνα με μαρτυρίες μόνιμων θαμώνων, στο πρώην θέατρο «Αλίκη» κατά την διάρκεια των καθαιρέσεων, από λάθος του χειριστή της μπουλντόζας κατέρρευσε ένα υγιές δένδρο ύψους περίπου 20 μ., (σύμφωνα και με διασταυρωμένες πληροφορίες τα δένδρα είναι πολύ περισσότερα), ο οποίος στη συνέχεια προσπαθώντας να καλύψει το λάθος του έσκαψε και τεμάχισε τον κορμό με τη ρίζα και ενταφίασε όλα τα υπολείμματα μέσα στα μπάζα.
Τέτοιες πρακτικές σε μια χώρα «ημικαραφλή» μας δυσαρεστούν, συνεπώς απαιτείται η καθημερινή επιστασία των εργασιών προς αποφυγήν παρόμοιων καταστρεπτικών λαθών, καθώς επίσης και η λεπτομερής καταγραφή και αποτύπωση των υπαρχόντων δένδρων του πάρκου ώστε, να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των νέων που πρόκειται να προστεθούν.
Στην ανάπλαση της πλατείας Βικτωρίας, μιας άλλης κεντρικής πλατείας όπου λειτουργεί και ο σταθμός του Μετρό οπού σήμερα διαστρώνουν την πραμάτεια τους οι διάφοροι Πακιστανοί και φιλικά προσκείμενοι στη χώρα μας, αφαιρέθηκαν από τα εκτελούμενα έργα το πράσινο, το σιντριβάνι, η παιδική χαρά και οι βρύσες.
Έχουμε πλέον κακή πείρα από τις ελληνικές αστικές αναπλάσεις. Για αυτόν τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη τα έργα ανάπλασης στο Πεδίον του Άρεως να γίνουν με μια τέτοια οργάνωση κατά στάδια και φάσεις, ώστε και να μην θίγεται το κοινό συμφέρον της καθημερινής αναψυχής των επισκεπτών και περιοίκων, αλλά και να μπορεί να γίνεται έλεγχος για την καθημερινή πορεία των έργων και την δραστηριότητα του εργολάβου.
.
Πολύκαρπος Μαρκαράς
Αρχιτέκτων