Ειδήσεις

19 Απρ 2008

Σενάριο «Νέας Μακεδονίας»

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών σε bloggers, ότι το όνομα «Νέα Μακεδονία» ίσως μπορεί να αποτελέσει λύση, επιχείρησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά τη 2ωρη σύσκεψη που είχαν με τον πρωθυπουργό. Όπως είπε αμέσως μετά από τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή η υπουργός Εξωτερικών «δεν έχω μπει σε ονοματολογία. Δεν θα μπω σε ονοματολογία. Απέχουμε πολύ από αυτό. Έχω πει πολλές φορές ότι υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα, τα οποία συζητούνται. Δεν βρισκόμαστε εκεί». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την πλευρά του δήλωσε ότι «έχουμε βάλει τα χαρακτηριστικά και από εκεί και πέρα, περιμένουμε τις προτάσεις του διαπραγματευτή».Για το ενδεχόμενο να συμφωνήσουν οι δύο χώρες στο όνομα «Νέα Μακεδονία» ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων. Όπως είπε ο Ίβιτσα Μποτσέφσκι «είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης μας για τη διατήρηση της συνταγματικής μας ονομασίας».
Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων και την Έλλη Στάη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε τη Ντόρα Μπακογιάννη για την αναφορά της στο όνομα «Νέα Μακεδονία». Όπως είπε «θα το είχα αποφύγει στη θέση της. Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση, η υπουργός Εξωτερικών μπορεί να εξαγγέλλει τις δυνατότητες αποδοχής ενός ονόματος, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης σχολίασε πως «κοροϊδεύουν τον κόσμο. Το «Νέα Μακεδονία» το έχουν δεχτεί εδώ και πάρα πολύ καιρό».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αθήνας, ο Μάθιου Νίμιτς επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία «ζωντανή» μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκλογές στη γειτονική μας χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσει από τις δύο πλευρές να δεσμευτούν με προσύμφωνο το οποίο θα ισχύσει μετά την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στα Σκόπια.
.
Από: www.alphatv.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φρονώ πως οι πνευματικοί μας ταγοί στερούνται φαντασίας, λειτουργικότητας και -το κυριότερο- επαφής με την πραγματικότητα.

Τα επίθετα "νέα" και "άνω" που ψελλίζουν για να περιγράψουν το κρατίδιο των Σκοπίων είναι άπο άνοστα και αφελή έως επικίνδυνα.
Δεν έχετε παρά να δείτε στην σημερινή (6-5-2008) ενημέρωση των εφημερίδων για την διέλευση των αεροσκαφών της Macedonian Air Transport (ΜΑΤ) από τον ελληνικό εναέριο χώρο για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος.

Ως εκ τούτου θέλω να αφιερώσω την παρακάτω λίστα ονομάτων στον Νίμιτς, την παρέα του και σε όλους εκείνους που μας αποπαίρνουν για εθνικιστές

Slaboalvanic Union

Μακεσλαβία (Maceslavia)

Western Boulgaristan

The Unspeakable Republic of
Macedonia (Η Ακατανόμαστη Δημοκρατία της Μακεδονίας)

Κατά Riemann παράλληλη Μακεδονία (εφαρμόσιμο σε ένα παράλληλο σύμπαν!)

Φιρωμ (ΦΙΡί-φιρί το πάτε Ωρε Μαγκες να τις φάτε!)

Πηπα! (Παράρτημα Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής!)

Πουγουδουμούδες! (βλέπε Βερμούδες!)

Μακεδονικός Χαλβας ή Γιαλατζί Μακεδονία

Κατεχόμενη Μακεδονια

Σαν Μακεδονια (Οπως λέμε Σαν Ρέμο, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Σαλβαδόρ και πάει λέγοντας.)

Μακεδονία Μακεδονία (Πως λέμε Duran-Duran)

Δημοκρατία βορείως της Μακεδονίας (ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό!)

Monkeydonia ή McDonia

Μπανανία

Κεντρική Βαλκανική Ένωσις

Μπακλαβαδωτή ονομασία: «ΜαΚαιΓωνία»

Δημοκρατία του Ρωβινσώνα Κρούσου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ..... Βουκεφάλας σας

Σλαβική Ένωση της Πρωην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Περιοχής Πάνω από την Ελληνική Μακεδονια στην Οποια Παιζει να Εβοσκε ο Βουκεφάλας
ή Σ.Ε.Π.Γ.Δ.Π.Π.Ε.Μ.Ο.Π.Ε.Β. να τελειώνουμε


Ευχαριστώ