Ειδήσεις

2 Απρ 2008

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν αφορά σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Τηλεοπτική δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης

Ερώτηση: Κύριε Υπουργέ, συζητήσεις επί συζητήσεων έχει προκαλέσει το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης. Θα θέλατε να μας ξεκαθαρίσετε τις πτυχές του θέματος αυτού;
Σ. Χατζηγάκης: Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ορισμένες στρεβλώσεις και ορισμένα σχόλια που έχουν γίνει εναντίον αυτού του νομοσχεδίου.
Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας πω ότι το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά ετερόφυλα ζεύγη.
Δεύτερον, στηρίζει τον γάμο και στηρίζει την Εκκλησία. Μάλιστα, όσον αφορά στο γάμο, θα έλεγα ότι αποτελεί έναν «προθάλαμο» γάμου, αφού προετοιμάζει τα ζευγάρια –τα οποία ίσως για ορισμένους λόγους δεν θα ήθελαν – να προχωρήσουν κάποια στιγμή σε γάμο.
Τρίτο, είναι ένα μέτρο έντονα και βαθιά κοινωνικό. Γιατί προστατεύει, κυρίως, τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες. Τέταρτο, δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες.
Πέμπτο, είναι ένα μέτρο το οποίο εφαρμόζεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, πλην της Παπικής Ιταλίας.
Έκτο, είναι ένα μέτρο το οποίο απαγορεύει την υιοθεσία σ’ αυτά τα ζευγάρια.
Και τέλος, είναι ένα μέτρο το οποίο σκέπτεται η Κυβέρνηση να το κάνει νόμο του Κράτους, να το φέρει ως νομοσχέδιο, για να μπορέσει να ρυθμίσει όλες αυτές τις σχέσεις που αφορούν αυτά τα ζευγάρια.
Ερώτηση: Για ομοφυλόφιλα ζευγάρια;
Σ. Χατζηγάκης: Όπως είπα εξαρχής, δεν αφορά ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αφορά αποκλειστικά ετερόφυλα ζευγάρια και αυτό το πράγμα ρυθμίζει. Αυτούς τους ανθρώπους θέλει να τους κάνει πιο υπεύθυνους και να προσεγγίσει το κοινωνικό ζήτημα το οποίο δημιουργείται.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

ΕΑΝ πράγματι απαγορεύει την υιοθεσία - και λέμε ΠΡΑΓΜΑΤΙ γιατί ο Χατζηγάκης σε "άλλα" μας έχει συνηθίσει - πράγμα που είναι και το ανησυχητικό ενώ κατ' άλλους κοινωνικά απειλητικό, τότε τι μας ενδιαφέρει εμάς το τι (και... πως ακριβώς!) κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του.

Εν ολίγοις:
no υιοθεσία - no problem...

...όταν όμως λέμε ΝΟ δεν το εννοούμε σαν τα γνωστά τρία "ΔΕΝ" του "αξιόπιστου" Καραμανλή (χαχαχα) που αργότερα έγιναν τρία "then" για να καταλήξουν σε τρία σκέτα, ΝΑ ΑΥΤΑ ΕΔΩ!