Ειδήσεις

20 Απρ 2008

Εγχειρίστηκε χωρίς αναισθησία

Φαντάζει απίστευτο και όμως έγινε στην πραγματικότητα: ένας 61χρονος Άγγλος υπεβλήθη σε εγχείρηση στο χέρι του χωρίς γενική αναισθησία. Ο άθλος ανήκει στον Alex Lenkei, ο οποίος ασχολείται με την πρακτική του υπνωτισμού από την ηλικία των 16 ετών. «Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα» δήλωσε ο ίδιος μετά την επέμβαση.
Ο 61χρονος άνδρας, ο οποίος κατάγεται από το Δυτικό Σάσεξ, προτίμησε να υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί του χέρι έχοντας προηγουμένως υπνωτιστεί. Η εγχείρηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.
Όπως ανέφερε ο ίδιος μετά την επέμβαση, είχε πλήρη επίγνωση των όσων συνέβαιναν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά παρόλα αυτά δεν αισθανόταν πόνο.
«Χρειάστηκα 30 δευτερόλεπτα για να υπνωτίσω τον εαυτό μου και από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ένιωθα μια βαθιά χαλάρωση» δήλωσε, προσθέτοντας: «Είχα πλήρη συνείδηση των όσων συνέβαιναν γύρω μου, όπως τους ιατρούς που μιλούσαν μεταξύ τους, ενώ κάποια στιγμή κατάλαβα το σφυράκι και τη σμίλη που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εγχείρησης, αλλά δεν αισθάνθηκα πόνο».
Ο 61χρονος Lenkei έπασχε από αρθρίτιδα και για τη θεραπεία της χρειάστηκε να αφαιρεθούν ορισμένα οστά στη βάση του αντίχειρα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, παρών στην αίθουσα ήταν ένας αναισθησιολόγος σε περίπτωση που χρειαζόταν τεχνητή νάρκωση.
.