Ειδήσεις

24 Απρ 2008

ΥΠΕΧΩΔΕ: "Καραμέλα λαϊκιστών" ο αποκλεισμός από το Κιότο

Στην αντεπίθεση πέρασε χθες για το θέμα του αποκλεισμού της Ελλάδας από το πλαίσιο του πρωτοκόλλου του Κιότο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, επικαλούμενο δηλώσεις του Αργεντινού πρεσβευτή του ΟΗΕ για περιβαλλοντικά θέματα Ραούλ Εστράδα, ο οποίος σημείωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε τρίμηνη “καραντίνα” αλλά όχι εκτός Κιότο.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, που τις προηγούμενες ημέρες κατηγόρησαν για περιβαλλοντική αναισθησία την κυβέρνηση, αφού τονίζει ότι "η Ελλάδα δεν βρίσκεται εκτός του πρωτοκόλλου του Κιότο" και πως «ούτε σταμάτησε ποτέ η καταγραφή των εκπομπών της χώρας», επισημαίνει ότι «δυστυχώς, για άλλη μία φορά περισσεύουν ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση».
Από την πλευρά του ο αργεντινός πρεσβευτής του ΟΗΕ, αφού σημειώνει ότι η απόφαση ‘είναι μία κίτρινη κάρτα», που μπορεί να ξεπεραστεί, αναφέρει ότι, «όταν λαμβάνεις κίτρινη κάρτα, συνεχίζεις να αγωνίζεσαι. Η Ελλάδα δεν αποβλήθηκε από το πρωτόκολλο του Κιότο. Το θέμα είναι ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ένας αριθμός προϋποθέσεων πρέπει να εκπληρωθούν, για να συμμετάσχει μία χώρα στο σύστημα εμπορίας ρύπων».
Το ΥΠΕΧΩΔΕ από την πλευρά του, θεωρώντας ότι η τρίμηνη καραντίνα δεν συνιστά «έξωση», σημειώνει ότι όσοι υποστηρίζουν τα περί αποκλεισμού «αναπαράγουν ανακρίβειες είτε από άγνοια είτε από σκοπιμότητα και δημιουργούν μία εικόνα που αδικεί κατάφωρα τη χώρα μας».
Βάλλει δε κατά του Ευρωπαίου επιτρόπου για το περιβάλλον, Σταύρου Δήμα, σημειώνοντας ότι «με διαρροές έσπευσε να προαναγγείλει ότι θα στείλει για το θέμα αυτό προειδοποιητική επιστολή», χωρίς να περιμένει την επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ και την τελική απόφασή τους.
"Ας μην ονειρεύονται κάποιοι παραπομπές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και πρόστιμα. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η καραμέλα", καταλήγει το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ωστόσο χθες, το ΠΑΣΟΚ συνέχισε τις βολές του κατά του ΥΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι εκτός από το πρόβλημα «στην εικόνα της χώρας που έχει προκαλέσει η αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Κιότο» πρόβλημα έχουν «περισσότερες από 150 ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αγοράσουν δικαιώματα εκπομπής ρύπων. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται και σχεδόν όλες οι μονάδες της ΔΕΗ». Κάλεσε μάλιστα το Γιώργο Σουφλιά να αναλάβει τις ευθύνες του.
.
Από την εφημερίδα "Μακεδονία"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


The Bloopers (Greek Team), Netcast on March 23, 2008, LIVE.


Our Greek Team is on holidays.
Here's a brief only audio summary of what they did last night.
...live on Live365.com and Shoutcast.com!

The title was "Our beep is all you're gonna get!"

MA