Ειδήσεις

23 Απρ 2008

«Στείλτε τους σε ιδιωτικό τομογράφο»-Παραιτήθηκε ο διοικητής του Ευαγγελισμού έπειτα από την αποκάλυψη από τον "Ελεύθερο Τύπο" της πρωτοφανούς οδηγίας

Την παραίτηση του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, ο διοικητής του Ευαγγελισμού Αντώνης Κονταράτος, μετά το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αποκάλυπτε οδηγία του πρός όλους τους διευθυντές τμημάτων του νοσοκομείου να στέλνουν ασθενείς σε ιδιώτες προκειμένου να υποβληθούν σε τομογραφία.
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται τις επόμενες ώρες απο το Υπουργείο Υγείας. Κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι ο διοικητής έδρασε με δική του πρωτοβουλία, χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μηχανήματα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας αδυνατούν να εξυπηρετήσουν εγκαίρως ακόμη και τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί, οι οποίοι πρέπει να περιμένουν πολλές μέρες για να κάνουν την εξέταση.«Μπορείτε κατά την κρίση σας να αποστέλλετε τους περιπατητικούς ασθενείς σε εξωτερικά απεικονιστικά κέντρα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση».
Η πρωτοφανής… οδηγία δόθηκε πριν από λίγες μέρες στους διευθυντές όλων των τμημάτων. Η διοίκηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτρέπει τους γιατρούς να στέλνουν… πελατεία στους ιδιώτες.
Κι αυτό χωρίς να διευκρινίζεται το ποιος πληρώνει.