Ειδήσεις

10 Απρ 2008

Για «βιομηχανία πρωταθλητών» κάνει λόγο ο εντολέας της μοιραίας παραγγελίας για την Άρση Βαρών

Αποκαλυπτικός για το ντόπινγκ στην Ελλάδα ήταν ο Λαρισαίος εισαγωγέας της επίμαχης ουσίας. στην συνέντευξη του στον «Alpha» και τη Ρένα Κουβελιώτη.
Ο εντολέας της μοιραίας παραγγελίας τόνισε με απόλυτη ψυχραιμία ότι «όποιος πει ότι δεν έχει ιδέα, λέει ψέματα» και κάνει λόγο για «βιομηχανία πρωταθλητών».
Ακόμη, μιλάει για τη σχέση του με την κινεζική εταιρεία, τους ελέγχους του ΕΟΦ στα σκευάσματα και την εμπλοκή γιατρών στον αθλητισμό.
Σε επισήμανση της Ρένας Κουβελιώτη ότι το όνομα και η υπογραφή του γιατρού δεν φαίνεται πουθενά στην παραγγελία, ο Παναγιώτης Κατσέλος είναι κατηγορηματικός. «Πώς δε φαίνεται; Την πρώτη φορά η συνταγή φέρει την υπογραφή του, σίγουρα. Την δεύτερη φορά έλειπε ο Χρήστος στην Κύπρο και το είπε τηλεφωνικά και δεν τα έγραψαν από αμέλεια».
Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου ο κ. Κατσέλος είναι κατηγορηματικός, ότι για όλες τις παραγγελίες συμπληρωμάτων διατροφής υπάρχει συνταγή με υπογραφή γιατρού και προσθέτει με νόημα: «Δεκατρείς γιατρούς έχει η Ομοσπονδία. Τι τους θέλουν στην ομάδα; Άμα είναι, να τους κόψουν και να το κάνουμε Αλβανία».
Αποκαλυπτικός όμως είναι και για τους ελέγχους ή πιο συγκεκριμένα τους μη ελέγχους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. «Λένε "ο ΕΟΦ πέρασε;". Βρε, τον ΕΟΦ κοιτάς, πού είναι σαν το Ελληνικό ΚΤΕΟ; Δουλευόμαστε; Δεν ξέρουμε πώς περνούν από το Ελληνικό ΚΤΕΟ; Δεν ξέρω πως περνούν από τον ΕΟΦ χίλια δύο πράγματα;» λέει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην κινεζική εταιρεία και πως ανέλαβε αμέσως την ευθύνη, διευκρίνισε ότι «δεν την πήραν αμέσως. Βρήκαν στις αποθήκες τους τα καθαρά αμινοξέα και έτσι κατάλαβαν τι έστειλαν».
Όσο για τις σχέσεις του μαζί της, είπε ότι «ήξερα την εταιρεία απ’ το internet. Είχα πάρει για μένα πράγματα. Υπήρχε μια πιθανότητα να συνεργαστώ με την εταιρεία, να γίνω εισαγωγέας για Βαλκανικές χώρες, όταν έμαθα πως όλοι αγοράζουν από κει στο ένα δέκατο, το ένα εικοστό της τιμής. Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να φέρεις και εδώ;».
Ο επιχειρηματίας της Λάρισας μάλιστα μας μετέφερε και το πανικό των Κινέζων, λέγοντας «φοβούνται, γιατί περιμένω και άλλα πράγματα από κει, αλλά έχουν εξαφανισθεί. Τώρα με το Θιβέτ τους «την έπεσαν» και οι Αμερικανοί και τους είπαν "τι κάνετε εκεί;". Είναι κομμουνιστές. Θα τους ξηλώσουν».
Ο κ. Κατσέλος παραδέχεται ότι το λάθος ήταν, που δεν πέρασαν οι συσκευασίες από τελωνείο, για να υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ενώ ήταν αποκαλυπτικός και ως προς το γιατί παραγγέλθηκαν πρώτες ύλες και όχι έτοιμα σκευάσματα και πώς βρέθηκε η ουσία για πειραματικούς σκοπούς στη συσκευασία, λέγοντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια «ποιος σου είπε, ότι δεν κάνεις προσμείξεις σε διάφορα σκευάσματα;».
Ερωτηθείς δε αν η συγκεκριμένη ουσία ανήκει στα αναβολικά, απάντησε «αυτά τα ξέρει ο Χρήστος».