Ειδήσεις

5 Απρ 2008

Οι ανώνυμες δημοσιογραφικές «παράγκες» της διαπλεκόμενης μπλογκόσφαιρας



Μήνυμα αναγνώστη
Από την εφημερίδα "Χανιώτικη Ελευθεροτυπία"

Ήταν θέμα χρόνου η «αποκαλυπτική» και «καταγγελτική» δημοσιογραφία να βρει τη θέση της στο ίντερνετ και στα διάφορα διαδικτυακά στέκια.
Η δημοσιογραφική παρουσία όμως στην μπλογκόσφαιρα, πολλές φορές, κρύβεται πίσω από τη δήθεν ελευθερία του λόγου που εξασφαλίζει η ανωνυμία.
Η διαστροφή της ανωνυμίας θεωρείται εκκολαπτήριο κατ΄ επάγγελμα συκοφαντών.
Γιατί, το κόλπο σε πολλά από αυτά είναι να σχολιάζεις, καθυβρίζοντας, συκοφαντώντας και παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα εχθρών σου, αντιπάλων ή ανταγωνιστών.
Επιτέλους, φαίνεται ότι ανακαλύφθηκε η μέθοδος ατιμωρησίας του υβριστή και του συκοφάντη. Και αυτό λέγεται ανώνυμος σχολιασμός και μπλόγκινγκ.
Σκεφτείτε κάποιοι από αυτούς, ένας έστω, να είναι τελικά πιόνι, έμμισθο ή μη, κάποιου μεγαλοεκβιαστή ή έστω ενός που έχει κάποιου είδους συμφέρον να «περάσει» κάτι στην κοινή γνώμη.
Σκεφτείτε ανωνυμογράφοι να εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες.
Αυτά που στα δημοσιογραφικά γραφεία ακούγονται και δεν μπορούν να διασταυρωθούν και να τυπωθούν ή να λεχθούν, απελευθερώνονται από τους «καταπιεσμένους» δημοσιογράφους» με τη βοήθεια της ανωνυμίας του ίντερνετ.
Σε λίγο καιρό, σε υποτίθεται «ενημερωτικά» μπλογκς θα βλέπουμε να διασύρονται ονόματα και να σπιλώνονται υπολήψεις απλώς, επειδή κάποιος δε γουστάρει τη φάτσα κάποιου άλλου.
Τα παραδοσιακά ΜΜΕ «κατασκευάζουν» ειδήσεις και παραπληροφορούν. Γιατί να μην κάνουν τα ίδια και χειρότερα, τα εναλλακτικά ενημερωτικά μέσα τα οποία η ανωνυμία τα απελευθερώνει περισσότερο;
Από την άλλη, η ενημέρωση απαιτεί διασυνδέσεις. Ένας απλός μπλόγκερ δεν μπορεί μόνος του. Η ενημέρωση από τα μπλογκς απαιτεί την παρουσία δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι και τα αφεντικά τους, έχουν βρει μέσα από το δωρεάν «μπλόγκινγκ» τον τρόπο να συνεχίζουν να κατασκευάζουν» και να παραπληροφορούν, ανέξοδα.
Χωρίς έξοδα και κυρίως χωρίς πρόστιμα.
Αυτό σημαίνει ενημερωτικό μπλόγκινγκ. Και κατά τη γνώμη μου πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο.

Β.Π.

15 σχόλια:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...


Σειρά μας τώρα, θα εύχεστε Β.Π. να μην το είχατε γράψει αυτό, our move now...

Το πρώτο γκόλ. (Ελευθεροτυπία)

Το δεύτερο γκόλ. (EFF)

Το τρίτο γκόλ. (United Nations)

Το τέταρτο γκόλ. (EFF)

Το πέμπτο γκόλ. (Αρχείο, Διεθνείς Συνθήκες)

Το έκτο γκόλ. (Interpol, η Σύμβαση)

Το έβδομο γκόλ. (Interpol, Περιήγηση)

Το όγδοο γκόλ. (RSF, Πακιστάν και Ελλάδα)

Το ένατο γκόλ. (Η Συνθήκη της Βουδαπέστης, Ελληνικά)

Το δέκατο γκόλ. (Η γνώμη ενός συναδέλφου γνωστού μπλόγκερ)

Στα δέκα γκόλ, το ενδέκατο είναι κερασμένο, είναι bonus με την μορφή του "αντε πηδήξου ρε"! ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΡΕ!!!

Πλάκωσε η "νεολαία λάος" βλέπω...

Η παρακίνηση σε ενέργειες ή/και δράσεις που αντιτίθενται στην Εθνική ή την συνυπογραφείσα υπό της Χώρας μας διεθνή Νομοθεσία, αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ με την μορφή της συνέργειας ή παρακίνησης και ΔΙΩΚΕΤΑΙ ποινικά. Επιφυλασσόμαστε για τα νόμιμα εφόσον κρίνουμε ότι ο αποστολέας της επιστολής-λιβελογράφημα που δημοσιεύσατε, επιμείνει.

Στον "πρώτο νικητή" επίσης απονέμεται ως δώρο αυτό:
Ο Άδωνις διαφημίζει το κατάπτυστο βιβλίο του γεροναζί Πλεύρη

Ανώνυμος είπε...

Αντί για την κατάργηση, μήπως θα ήταν καλύτερα να εξετάσουμε την καθιέρωση της υποχρεωτικής ανωνυμίας των δημοσιοκάφρων σε όλα τα μέσα;

Να εμφανίζονται πχ κόντρα, με αλλοιωμένη φωνή, ανώνυμα και με κουκούλα...

Κρίμα είναι τόσοι πολλοί ηλίθιοι να εξευτελίζουν τα ονόματα των διάσημων και αξιοσέβαστων πατεράδων τους...

Ανώνυμος είπε...

Χανιώτικη Ελευθεροτυπία

Εκδότης Ανδρέας Σπανουδάκης, Διευθυντής Μανώλης Σπανουδάκης

Συχνότητα : Ημερήσια
Περιεχόμενο : Ποικίλης Ύλης
Διεύθυνση : Κυδωνίας 56, Χανιά, 73100
Πόλη : Χανιά
Τηλέφωνα : 28210-97174
Faxes : 28210-90400
E-Mail : han.eleutherotypia@chania-cci.gr
Εκδοτική Εταιρία : ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
Εκδότης : Ανδρέας Σπανουδάκης
Διευθυντής : Ανδρέας Σπανουδάκης
Διευθυντής Σύνταξης : Στέλιος Σπανουδάκης
Αρχισυντάκτης : Στέλιος Σπανουδάκης
Διευθυντής Marketing : Ανδρέας Σπανουδάκης
Υπεύθυνος Διαφημίσεων : Ανδρέας Σπανουδάκης
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων : Ανδρέας Σπανουδάκης


Let me guess...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Ανδρέας Σπανουδάκης???

Ανώνυμος είπε...

""Και κατά τη γνώμη μου πρόκειται για σύντομο ανέκδοτο.
Β.Π.
αναρτήθηκε από STUDIO A BLOG στις 8:07 μμ την 5 Απρ 2008""



Ανέκδοτο αποτελείς εσύ ανώνυμε ΒΠ και ο μαλάκας που περήφανα ανάρτησε αυτό το συκοφαντικό φασιστικό κείμενο χωρίς καν να το διαβάσει.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

"Β.Π" και Χανιώτικη Ελευθερορυπία, σας έχουμε νέα για τον κολλητό σας τον Βολουδάκη λίαν συντόμως...
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

ΟΥΔΕΝ κρυπτόν υπό το Ιντερνετ. Τώρα λυσσάξτε ελεύθερα συκοφαντώντας 42000 Ελληνες bloggers και 500000 αναγνώστες ημερησίως.

Τώρα είναι που τη ΒΑΨΑΤΕ!!!

StudioA-blog είπε...

Είμαι "ο μαλάκας που περήφανα ανάρτησε αυτό το συκοφαντικό, φασιστικό κείμενο χωρίς καν να το διαβάσει".
Με λένε Έφη Κουλοχέρη, για το μαλάκας ως αναφορά στο πρόσωπό μου, δε με πειράζει, αν και θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους λέξεις σε αυτό το ιστολόγιο, όχι από σεμνοτυφία αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με το προφίλ της εκπομπής.
Το κείμενο το διάβασα πάρα πολύ καλά πριν το αναρτήσω.
Δε με ενδιαφέρει η προέλευσή του, ούτε και ποιος είναι ο Β.Π., ούτε και να "ξεσκονίσω" την εφημερίδα "Χανιώτικη Ελευθεροτυπία" για να το αναρτήσω.
Το κείμενο "πλήττει" και τους δημοσιογράφους και τους bloggers.
Όχι όλους όμως και αυτό είναι το σημαντικό και αυτό είναι που κατά τη γνώμη μου το "σώζει".
Και αναφέρεται και στα "δημοσιογραφικά blogs", αν αυτός ο όρος είναι δόκιμος.

Αν ένα blog είναι ένα ημερολόγιο, το δικό μας, όπως έχω γράψει και άλλη φορά, είναι το ημερολόγιο της εκπομπής μας. Είναι ακόμα και ένας τρόπος επικοινωνίας, της εκπομπής με τους αναγνώστες. Είναι και άλλα πολλά.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναρτήθηκε το συγκεκριμένο μήνυμα του αναγνώστη.
Είναι μια άποψη και μας αρέσει να ακούμε απόψεις.

Κατά τη γνώμη μου τώρα, δεν είναι φασιστικό. Και δεν είναι φασιστικό γιατί δεν αναφέρεται στους bloggers. Αλλά στους δημοσιογράφους που χρησιμοποιούν τα blogs για να "περνούν", μέσω και αυτών, "κατασκευασμένες" ειδήσεις ή ειδήσεις που τους "βολεύουν" και υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους. Τα δικά τους ή κάποιων αφεντικών.

Θεωρώ ότι η πρόταση - "κλειδί" είναι:

"Σκεφτείτε κάποιοι από αυτούς, ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ, να είναι τελικά πιόνι, έμμισθο ή μη, κάποιου μεγαλοεκβιαστή ή ΕΣΤΩ ΕΝΟΣ που έχει κάποιου είδους συμφέρον να «περάσει» κάτι στην κοινή γνώμη".

Η παραπάνω πρόταση, εμένα προσωπικά με φοβίζει και λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι είναι και αληθινή. Με την έννοια ότι αυτό που περιγράφει, νομίζω ότι συμβαίνει.
Σαφέστατα όχι στην πλειονότητα των bloggers. Αντιθέτως σε πάρα, πάρα πολύ μικρό ποσοστό τους, σε ελάχιστο έως αμελητέο. Το οποίο όμως δεν ξέρουμε αν θα μεγαλώσει στο μέλλον.

Αυτά καταλαβαίνω εγώ από το κείμενο που ανάρτησα. Και πιστεύω ότι αν θέλουμε να προσφέρουμε κάτι στην "μπλογκόσφαιρα", δεν είναι τόσο το να αποκαλούμε φασίστες όσους έχουν ακραίες απόψεις, αλλά προσπαθήσουμε να μη γίνει διαπλεκόμενη.

Στις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω με την εφημερίδα προσπαθώντας να μιλήσω με το συντάκτη του κειμένου και θα αναρτήσω και τα ενδιαφέρονται "γκολ" των "the Bloopers team " μεταφρασμένα και με νεότερα ίσως στοιχεία. Θα έχουν ενδιαφέρον, για παράδειγμα, τα νεότερα του Αντώνη Τσιπρόπουλου και η άποψη του Λιακόπουλου (από το 1ο γκολ).

Αν με αυτά που έγραψα δε σας έπεισα, μπορούμε να διαγράψουμε την ανάρτηση και να μείνουμε ήσυχοι με τη σκέψη ότι έχουμε πατάξει τους φασίστες που προσπαθούν να φιμώσουν τους bloggers. Καμία αντίρρηση...

Έφη Κουλοχέρη

Unknown είπε...

Κυρία Κουλοχέρη,

Αν και δεν είμαι αυτός στον οποίο απευθύνεστε, θέλω να σας θυμίσω ότι ΔΕΝ υπάρχει such a thing as a "δημοσιογραφικό blog".

Τα blogs - αλλά και εν γένει το blogging - είναι μόνο blogging. Σκέτο, μόνο blogging. Ακόμα και δημοσιογράφος όταν "blog-άρει" δεν δημοσιογραφεί, κάνει χόμπυ και εκφράζει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ προσωπική ΓΝΩΜΗ ή άποψη. Είναι σαν να παίζετε τένις, σαν να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο μιλώντας με τους φίλους σας μεγαλοφώνως. Δεν απευθύνεστε σε όλους, δεν υποχρεούστε να απαντήσετε σε κανέναν, δεν εκφράζετε κανέναν εκτός από εσάς, δεν υποχρεούστε να λέτε την αλήθεια ή να υπακούσετε σε κανόνες συμπεριφοράς, και ΑΝ κάποιος σας ακούσει ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ έχει το δικαίωμα να σας κρίνει.
Αν ο blogger ΔΕΝ παραβαίνει κάτι από αυτά που περιγράφονται στην διεθνή νομοθεσία (όχι εθνική) κανείς δεν μπορεί να τον φιμώσει.

Επιμένουμε: δεν υπάρχουν κατηγορίες blogging.

Τώρα βέβαια, αν κάποιος θέλει να κάνει ηλεκτρονική διαδικτυακή δημοσιογραφία υπάρχουν άλλες δομές και νομοθεσίες. Στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ δικαιούται την γνώμη ή την άποψη και ΟΦΕΙΛΕΙ να μεταφέρει ΥΠΕΥΘΥΝΑ την είδηση. Ο αναγνώστης του πχ "εφημερίδα.gr" ή του "Δημοσιογράφος-Χ.gr" δεν κρατά επιφυλάξεις ως προς το περιεχόμενο ή την ακρίβεια των γραφομένων, πράγμα που ΔΕΝ συμβαίνει στα blogs όπου κυριολεκτικά "αν θέλουμε το πιστεύουμε". Εκεί ισχύει η ανάλογη περί τύπου νομοθεσία.

Για την περίπτωση που λέτε, την πρόταση-"κλειδί" δηλαδή, γιατί τους ψάχνουμε στους bloggers; Θα μπορούσα να σας γράψω ονόματα, ποιοι κρατάνε ειδήσεις για να βρουν πρώτα τον εξουσιοδοτημένο από την εξουσία σχολιαστή, ποιοι προβάλουν επικοινωνιακές γραμμές των κομμάτων (ή συγκεκριμένων βουλευτών) μέσα από έντυπα και ΜΜΕ, ποιοι και πως έκαναν καριέρα αρχίζοντας από εγγραφή στο κόμμα, ποιοι είναι στα μέσα λόγω του μπαμπά στην ΕΣΗΕΑ, ποιοι εξευτελίζουν - όπως σωστά έγραψε ένας φίλος - τα ονόματα των πατεράδων τους... Αυτά είναι ενδοδημοσιογραφικά προβλήματα κυρία Κουλοχέρη, για τα πατσαβούρια της δημοσιοκαφρίλας δεν ευθύνεται το διαδίκτυο ούτε οι bloggers.
Είναι άδικο να φορτωθούμε εμείς τα δικά σας αμαρτήματα, γιαυτό δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντεπίθεση.

Ομως...
Εχετε ιδέα πόσο κουραστικό είναι να πρέπει κάθε λίγες μέρες να ενημερώσεις για την αλήθεια όλους όσους δεν γνωρίζουν πως πραγματικά έχουν τα πράγματα στο διαδίκτυο;
Εχετε ιδέα τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις τον κάθε άσχετο εντελώς ψηφιακά αναλφάβητο για το τι είναι νόμιμο δικαίωμά σου;
Εχετε ιδέα πως μπορεί κανείς να τερματίσει αυτή την διαδικτυακή βλακεία της προπαγάνδας από ορισμένα μέσα και έντυπα;
Τι μπορώ δηλαδή να κάνω με τον βλάκα και αδαή που με το όνομα μιας εφημερίδας overhead, θα γράψει ένα λιβελογράφημα για όσους πχ πίνουν νερό; Θα προβάλει μάλιστα το ζώον και την απαίτηση (πάντα με ύβρεις, όπως αλήτες, κουκουλοφόροι κλπ) να ΜΗΝ πίνω. Οχι να απαγορευτεί το πόσιμο νερό, το ότι είναι νόμιμο ο βλάκας δεν το γνωρίζει, αλλά να ΜΗΝ πίνω νερό! Αυτό απαιτεί! Ε, να πάει να πηδηχτεί ο αγράμματος, το ζώο! Τελικά ΔΕΝ είμαστε όλοι ίσα κι όμοια, ας διαβάσει και κανένα βιβλίο - αν του μείνει χρόνος από το γλείψιμο του κόμματός του...

Εμείς στο εξής για κάθε τέτοια κίνηση θα ενημερώνουμε την RSF όπως κάναμε και αυτή τη φορά. Ακόμα τα μέλη μας που έχουν ξένη υπηκοότητα θα ενημερώνουν τις δικές τους αρχές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Τέλος για κάθε παραβίαση που άπτεται Ευρωπαϊκών Συνθηκών θα ενημερώνουμε τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Κουραστήκαμε με τους "στόκους", ώρα τώρα να κουραστούν και αυτοί. Και ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ, αυτό είναι υπόσχεση!

snb,
bloopers

StudioA-blog είπε...

Υπάρχουν ή όχι διαπλεκόμενα blogs;
Και αν ναι, ποια είναι και τι έχετε κάνει για αυτά;

Unknown είπε...

Ίσως υπάρχουν, καλοί μας φίλοι...

Όμως ακόμα κι αν υπάρχουν, ούτε έχουμε κάνει τίποτα ούτε θα κάνουμε κάτι περισσότερο από το κράξιμο που τους αναλογεί.
Στο blog - συγχωρήστε βρε παιδιά την αθυροστομία - ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράφει τη μαλΧΧΧ του! Κι εγώ φυσικά έχω το δικαίωμα να τον ξεχέΧΧ ή να τον γράφω με πράσινο μελάνι... Ιδιωτική δραστηριότητα είναι να πάρει η ευχή. Εκτός βέβαια αν παρακινεί σε παράνομες πράξεις, αν κάνει παιδικά πορνογραφία, αν - τελοσπάντων - κάνει κάτι παράνομο..

Μήπως τα φαινόμενα αυτά δεν υπάρχουν στον τύπο που έχει και τη "βούλα" του κράτους για την αξιοπιστία του; Εκτός κι αν η "φαμίλια" θεωρεί προνόμιο της το να συκοφαντεί να διαπλέκεται και να καθυβρίζει σε αποκλειστικότητα. Ελα όμως που δεν υπάρχει θεσμοθετημένη "τέταρτη" εξουσία, και τα όποια προνόμια παρέχονται για διευκόλυνση στον δημοσιογράφο οφείλονται ΜΟΝΟ στο δικαίωμα του Πολίτη στην ενημέρωση...
Οχι λοιπόν, το πρόβλημα ΔΕΝ είναι αν κάτι "κακό" συμβαίνει γενικώς και αορίστως χωρίς κανείς να το λαμβάνει σοβαρά υπόψη, αλλά, αν μπορεί να συμβαίνει ΚΑΙ με την κάλυψη ΚΑΙ φέροντας την σφραγίδα εγκυρότητας του κράτους!

Αντιστρέφω το ερώτημα λοιπόν: Υπάρχουν, και αν υπάρχουν, πόσοι δημοσιογράφοι δεν διαπλέκονται με την οικονομική ελίτ και τις εξουσίες;
2%; 3%; Πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας [...] μου δίνουν το δικαίωμα υποβολής μιας τέτοιας ερώτησης.

kl,
bloopers

Unknown είπε...

Είναι προφανές το ότι λύσατε τα προβλήματα του διαπλεκόμενου έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, λύσατε την παρουσία 50 δημοσιοκάφρων στη βουλή, λύσατε το θέμα με τα παράνομα ΜΜΕ, λύσατε το ζήτημα των εργολάων εκδοτών, λύσατε το σκάνδαλο των "δημοσιογράφων" που σχολιάζουν αντί να ειδησεογραφούν και τώρα επιχειρείτε - ορισμένοι βρωμιάρηδες που αισθάνονται να απειλούνται - να βάλετε και μια "τάξη" στα blog.

Χωρίς να εννοούμε το μπλόγκ αυτό, αγαπητοί συνάδελφοι δημοσιοκάφροι, ευχαριστούμε για την προσφορά σας, αλλά δεν θα πάρουμε.

Shove it, up yours!

df

Unknown είπε...

df,

μην το χοντραίνεις...

snb

StudioA-blog είπε...

Σύμφωνοι, οι δημοσιογράφοι που δεν διαπλέκονται είναι ελάχιστοι. Πολλοί εμπλέκονται, αμέσως ή εμμέσως.
Ο χαμηλόβαθμος ρεπόρτερ δηλαδή, που οι κύκλοι στους οποίους κινείται δεν του επιτρέπουν να έρθει σε επαφή με την ελίτ, μπορεί να συμμετέχει στη διαπλοκή μέσω των αφεντικών του. Πολλές φορές και εν αγνοία του.
Με αυτήν την έννοια είναι μικρό το ποσοστό των μη διαπλεκόμενων δημοσιογράφων.
Το νόημα όμως της ανάρτησης, επιμένω, θεωρώ ότι αφορά σε αυτούς τους - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο -διαπλεκόμενους δημοσιογράφους, που χρησιμοποιούν τα ΚΑΙ τα blogs για το... "έργο" τους.
Εγώ και εμείς, αν είχαμε κάτι με τους bloggers δε θα ασχολούμασταν με αυτό εδώ το blog.
Την "πλάκα" μας κάνουμε και "άρρωστοι" με τη δουλειά μας είμαστε.
Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν ό,τι γίνεται στην εκπομπή το ¨περνάμε" και εδώ.
Αυτοί όμως που κυνηγούν "αποκλειστικά" και "αποκαλύψεις" και μάλισυα μαλώνουν και μεταξύ τους για το ποιος κάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες και ενημερώνει καλύτερα, τι ρόλο παίζουν;
Από εκεί και πέρα,εμένα για παράδειγμα (που δεν μπορώ να λύσω το θέμα με τα παράνομα ΜΜΕ, να λύσω το ζήτημα των εργολάων εκδοτών, σταματήσω το σκάνδαλο των "δημοσιογράφων" που σχολιάζουν αντί να ειδησεογραφούν) ποιος με εμποδίζει να πω ότι και κάποιοι bloggers ειναι διαπλεκόμενοι; Έχοντας ή προσπαθώντας να έχω και τις δύο ιδιότητες, ελπίζω να μη μου καταλογίσει κάποιος εμπάθεια...
Ε.Κ.

Unknown είπε...

Αγαπητοί μας φίλοι και ΕΚ,

Ξέρετε - να μη τα ξαναλέμε τώρα - ότι σας συμπαθούμε για τον τρόπο που λειτουργείτε και εδώ και όταν ασκείτε το επάγγελμά σας.

Πάμε παρακάτω. Καμία εμπάθεια, δεν σας καταλογίζουμε, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα συζητούσαμε, θα ανταποδίδαμε, θα βρίζαμε, θα περιφρονούσαμε και η ζωή θα συνέχιζε κανονικά.

Λέμε απλά ότι "επλανήθητε πλάνην αδέρφια", σας παρέσυραν.

Δεν με ενδιαφέρει αν δεν φοράς γραβάτα αλλά πυτζάμα όταν blog-αρεις. Αυτό είναι το blogging. Με ενοχλεί όμως αφάνταστα το να μου έρθεις με το πουκάμισο έξω στο γραφείο μου, τόσο όσο εάν είχες κάνει μπροστά μου τη... "σωματική σου ανάγκη"! Ξανά, αυτή είναι η διαφορά επαγγελματικής δραστηριότητας και blogging.

Τώρα για τα... "αποκαλυπτικά και αποκλειστικά blog" ξέρετε πως ακούω εγώ τον ορισμό αυτό;
Κάτι σαν "αυτοσχέδιος μάγος", κάτι σαν "ερασιτέχνης αυτοδίδακτος πυρηνικός επιστήμων". Τόσο!
:-)

Τζαμπατζήδες και ανεύθυνοι είναι, καλοί μας φίλοι, αυτοί οι τύποι. Τζαμπατζήδες γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν το "αποκαλυπικος.gr" και ανεύθυνοι γιατί τη μπούρδα την πετάνε ως είδηση, αλλά αποποιούνται τις ευθύνες που συνεπάγεται. Παίζουν το "γιατρό" με ψεύτικα εργαλεία, το blogging. Εντάξει, είναι φαιδροί, αλλά δεν είναι φαιδρότερος και επικινδυνότερος ο επαγγελματίας σχολιαστής "γιατρός" των 8μμ, που παίζει τον ψευτογιατρό με πραγματικά όμως νυστέρια; Αυτόν να προσέχουμε, από τα πλαστικά δεν κινδυνεύει κανείς...

ΥΓ:
1. Μα γιατί αισθάνομαι καλύτερα όταν απευθύνομαι σε "ΕΚ" αντί σε πλήρες ονοματεπώνυμο; μήπως παραμπαγιάτεψα στο blogging, και μου πέρασε στο DNA; Ανησυχώ γιατρέ μου!

2. και που το ξέρετε ότι.. δεν μας ξέρετε; Ωραίο πού'ναι το bloggin'...
:-))

snb