Ειδήσεις

20 Απρ 2008

Σε μια κοινωνία με προνομιούχους, ευημερούν λίγοι

Μήνυμα αναγνώστη

Μια βαθυστόχαστη έρευνα διαπίστωσε ότι, ο Ελληνισμός ως πληθυσμός που έχασε την ελευθερία του πριν από δυο χιλιετίες περίπου, υπέμενε πολλά.
Μέσα σε όλη αυτή την δυσπραγία του Μεσαίωνα, αναγκάστηκε να μηχανεύεται μεθόδους και τεχνάσματα για την επιβίωσή του. Έτσι έγινε λίγο φυγάς, λίγο ψεύτης, κατεργαράκος, κρυψίνους και πολλά παρελκόμενα.
Αυτή όμως η νοοτροπία η οποία με τον καιρό έγινε έξη, άρα και δευτέρα φύση ως και στα γονίδιά του , τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.
Για αυτό και είτε είναι απλός πολίτης, είτε εξουσιάρχης, όποιας βαθμίδας, για να πετύχει κάτι πάντα έχει στο νου του, κάποιον αναρριχόμενο στην εξουσία, διαφορετικά μένει απ' έξω.
Αυτό το αμαρτωλό προνόμιο μερικών έδωσε στους διαχειριστές την ευχέρεια να μονιμοποιήσουν, το λεγόμενο μέσον. Οι εξουσιάζοντες θεσμοθετούν τον μισθό του ψηφοφόρου τους 500-700 ευρώ και για τον εαυτό τους 10.000 δέκα ολόκληρα χιλιάρικα.
Η κοινωνία γέμισε, από την μια με προνομιούχους που «ροκανίζουν» τα κρατικά ταμεία και από την άλλη τους υπηκόους που εκλιπαρούν.
.
ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Υποπτο το κείμενο της ανάρτησης για 21η Απριλίου. Θα κάνουμε πάντως ότι "δεν καταλάβαμε" και θα σχολιάσουμε την ουσία μόνο.

Δεν είναι 10,000 αλλά 22,000, με πραγματικό κόστος ανά άτομο τις 40,000 μηνιαίως. Το ζήτημα πάντως ΔΕΝ είναι πόσο ακριβώς κοστίζει η Δημοκρατία, είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να πληρώσουμε το τίμημα.

Το ζήτημα είναι ΠΟΣΟ και ΤΙ Δημοκρατία αγοράζουμε. Εδώ φοβάμαι ότι η απάντηση είναι πολύ δυσάρεστη: η "κομματική πειθαρχεία" είναι ύβρις για την Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό επειδή καταργεί την έννοια της αντιπροσώπευσης. Οι αποδεχόμενοι τον όρο Βουλευτές, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από μία προνομιούχα συμμορία του οργανωμένου εγκλήματος. Μαφία δηλαδή.

Λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να χαιδεύουμε αυτιά, ιδίως σε μία ημέρα όπως η σημερινή...