Ειδήσεις

10 Απρ 2008

«Με έφαγε το κύκλωμα της ντόπας» λέει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ

Ο "Alpha" αποκάλυψε σήμερα, ότι πολλά φαρμακεία διακινούσαν τις απαγορευμένες ουσίες, με κάλυψη ότι θα χρησιμοποιούνταν για καλλυντικά. Σ

υγκλονιστικές καταγγελίες για τα κυκλώματα, το παράνομο εμπόριο και τις διαδρομές της ντόπας στη χώρα μας κάνει ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Βαγιωνάς.
Μιλώντας αποκλειστικά στον "Alpha", δηλώνει ότι εκπαραθυρώθηκε από τον ΕΟΦ, ακριβώς γιατί προσπάθησε να πολεμήσει αυτά τα κυκλώματα.
Ο μέχρι πριν δυο μήνες πρόεδρος του Οργανισμού λέει ότι ενόχλησε, γιατί έβαλε βαθιά «το μαχαίρι στο κόκαλο» για το ντόπινγκ.
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε ποιοι πιστεύει ότι βρίσκονται πίσω από την αποπομπή του, απάντησε «ρωτήστε τους υπουργούς».
Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος για τις απαγορευμένες ουσίες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την θέση του την πιο κρίσιμη στιγμή. Την ώρα που οργάνωνε εφόδους σε φαρμακεία της Θεσσαλονίκη, από τα οποία Βούλγαροι βιομήχανοι καλλυντικών ψώνιζαν αναβολικά.
Όπως είπε στον ALPHA ο κ. Βαγιωνάς «το Νοέμβριο του 2007 βρήκα δύο φαρμακεία στην Θεσσαλονίκη με παράνομα αναβολικά. Έστειλα την υπόθεση στον εισαγγελέα και επιβλήθηκε με απόφαση κλείσιμο 3 μηνών, όμως η απόφαση για κλείσιμο δεν εφαρμόσθηκε».
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έγιναν έφοδοι σε δεκάδες φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι πωλούσαν απαγορευμένες ουσίες. Σε συνέντευξη του το 2004 ο τότε πρόεδρος του ΕΟΦ έκανε λόγο για αποθήκευση των αναβολικών στην επαρχία, πριν έρθουν στην Αθήνα, λόγω ανυπαρξίας ελέγχων.
Ενώ οι ενέσεις και τα αναβολικά δίνονται πλέον με το κιλό, μοιάζει με τα γεγονότα της Λάρισας να επιβεβαιώνεται.
Ο Δημήτρης Βαγιώνας και ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος αναφέρονται ως πολέμιοι του ντόπινγκ στην Ελλάδα, σε έκθεση της WADA που υπογράφει ο ειδικός Αλεσάντρο Ντονάτι και αποκάλυψε ο "Alpha".
Συμπτωματικά (;), οι δυο τους και ο αθλητίατρος κ. Χάντζος δέχονται σήμερα απειλές.
Στην έκθεση Ντονάτι η Ελλάδα αναφέρεται ως χώρα παραγωγής και εξαγωγής αναβολικών, με εξειδικευμένο μάλιστα εργοστάσιο.
Είναι το ίδιο που το 2000 σφράγισε ο ΣΔΟΕ σαν βιομηχανία παρασκευής ναρκωτικών υπό την επίβλεψη βούλγαρου ειδικού.