Ειδήσεις

23 Απρ 2008

Απίστευτο! Γιατρός λέει ότι οι καρκινοπαθείς έχουν ημερομηνία λήξης και γεμίζουν τις λίστες αναμονής γιατί δεν πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους!

"Τι να κάνουμε αυτούς τους καρκινοπαθείς; Να σας το θίξω και κοινωνικά; Παλαιότερα οι άνθρωποι πέθαιναν και στα σπίτια τους. Τώρα κανένας δεν θέλει να πεθάνουν οι συγγενείς του στο σπίτι. Αποτέλεσμα; Πρέπει να πάνε όλοι στο νοσοκομείο. Περαιτέρω αποτέλεσμα: πού θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς που δυστυχώς κάποια στιγμή θα πεθάνουν; Στα ογκολογικά και στα ακτινοθεραπευτικά τμήματα, που πιέζονται, υπερχειλίζουν και δημιουργούν αυτά τα προβλήματα".

"Αυτά είναι τα περισσότερα περιστατικά μας, είναι περιστατικά τα οποία δεν θα θεραπευτούν και δεν θα αλλάξει η ημερομηνία λήξης της ζωής τους, είναι ο ασθενής και πονάει, πονάει πάρα πολύ και λέει ο συγγενής τι θα κάνω με τον ασθενή; Να κάνουμε τα πάντα. Πού να πάω; Και καταλήγει τελικά στην ακτινοθεραπεία για διάφορους λόγους ή και σε άλλες παρηγορητικές θεραπείες".

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε διευθυντή Ακτινολόγικής Κλινικής μεγάλου Δημόσιου νοσοκομείου.
Και δεν πρόκειται για υποκλοπή συνομιλίας. Ο γιατρός γνωρίζει ότι μιλάει με δημοσιογράφο και ότι η συνομιλία καταγράφεται. Κάποια στιγμή μάλιστα, έχει και ενδοιασμούς "δεν ξέρω τώρα αν μας ακούνε και ασθενείς… ", μας λέει.

Περισσότερα στην εκπομπή "Studio ALPHA", το Μεγάλο Σάββατο.