Ειδήσεις

2 Απρ 2008

Ο Μπους αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία πριν από λίγο!

Είπε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Αλβανίας, της Κροατίας και της... Μακεδονίας!
Ίσως, λέμε ίσως, θα μπορούσε να μην είναι τόσο προκλητικός σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πριν από μια τόσο κρίσιμη συνάντηση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε προκλητικός, ούτε βλάκας (γι' αυτό το ζήτημα). Απλά, οι ΗΠΑ βρίσκονται εδώ και τέσσερα χρόμια ανάμεσα στις 120+ χώρες που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.

Καλό θα ήταν και οι μπλόγκερς να κάνουν μια στοιχειώδη έρευνα πριν αναρτήσουν ό,τι έχουν μέσα στο κεφάλι τους.

StudioA-blog είπε...

Το γνωρίζουμε αυτό. Αν έπρεπε να κάνουμε έρευνα για να μάθουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει ως Μακεδονία την ΠΓΔΜ θα είμασταν για... κλάματα.

Απλώς, λέμε ότι ίσως θα μπορούσε να μην είναι τόσο προκλητικός σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, πριν από μια τόσο κρίσιμη συνάντηση.

Unknown είπε...


"Cuts both ways" gentlemen!


Το να παίζει κανείς παιχνίδια έχει και τα όριά του. Το να προβάλει κανείς μια ψευδή, πλαστή εθνική ταυτότητα έχει - όπως κάθε ψέμα - έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο, τον κίνδυνο να γίνει το ψέμα του πιστευτό. Κάθε βλακώδης εθνικιστικός ισχυρισμός μπορεί να γίνει μέγιστη απειλή για εκείνον που τον υποστηρίζει, αν αντιστραφεί.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι από τα παλαιότερα μέλη της συμμαχίας με προσφορά σε όλες τις δράσεις της, είτε πολιτικές είτε διπλωματικές είτε στρατιωτικές, ακόμα και στο επίπεδο υποδομής (βάσεων, ναυστάθμων κλπ) όπως και στο επιχειρησιακό επίπεδο. [...]

Περισσότερα εδώ...