Ειδήσεις

10 Απρ 2008

Έκαναν αγωγή στον Τσίπρα - Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τον πολιτικό λόγο, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι προσβολές και τα «υβριστικά σχόλια» απέναντι στη Marfin Investment Group (MIG) για την πώληση του ποσοστού της στον ΟΤΕ στη γερμανική Deutcshe Telekom (DT), θα ξεπλυθούν.... με χρήμα. Διόλου ευκαταφρόνητες αποζημιώσεις ζητά η MIG από τον πρόεδρο του ΣΥΝ και το Star Channel, του οποίους μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμιση.
Μάλιστα, όπως αφήνει να εννοηθεί ο αντιπρόεδρος της MIG, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έπρεπε να κάθονται πολύ περισσότεροι, αλλά η «βουλευτική ασυλία» τους προστατεύει.

«Εφόσον αυτά που είπε εναντίον μας, δεν τα είπε με δόλο, ας κάνει έστω και τώρα μια αναλυτική εξέταση των γεγονότων και των στοιχείων που υπάρχουν και θα είναι πραγματικά μια πράξη πολιτικής ανδρείας να ανακαλέσει και να μας αποκαταστήσει. Με την αγωγή αποζημίωσης διεκδικούμε από τον κ. Αλ.Τσίπρα 1 εκατ. ευρώ, ποσό που δεσμευόμαστε να εισφέρουμε ως χορηγία στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Βγενόπουλος.
«Προσπάθεια ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου»
Η υποβολή μήνυσης και αγωγής εναντίον του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση και εισάγει μια άκρως επικίνδυνη λογική ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αν ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν με τέτοιες μεθόδους να κάμψουν την θέληση και την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τον δημόσιο πλούτο, είναι γελασμένοι. Περιμένουμε πάντως με ενδιαφέρον την αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του κ. Βγενόπουλου» αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.



Περισσότερα: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=890160&lngDtrID=251

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα να πάθεις νούμερο Τσίπρα!
Πάρε πρώτα την έγκριση του ελληνικού λαού, που προς το παρόν δεν σε έχει αναδείξει βουλευτή του και μετά πές επίσημα την αποψή σου εκπροσωπόντας μας (να'ναι καλά ο Αλαβάνος και οι ιδέες του).
Η αποψή μου βέβαια είναι πως δεν έχουμε ανάγκη στην Αριστερά για ''Μεσσίες'' τύπου Τσίπρα αλλά πραγματική ιδεολογική ανασυγκρότηση και λύσεις ρεαλιστικές στα προβλήματα των πολιτών.Έτσι θα μας ακολουθήσουν πολλοί περισσότεροι ''σύντροφοι''..