Ειδήσεις

19 Απρ 2008

Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στα λατομεία Μαρκόπουλου

Μετά από καταγγελίες για λειτουργία και μεταφορά υλικών, παρά την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής από τις 3 Μαρτίου 2008, για αναστολή της λειτουργίας του λατομείου, τηλεοπτικό συνεργείο του «Alpha» δέχθηκε επίθεση από το διευθυντή του εργοταξίου, Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τρεις μπράβους.
Ο διευθυντής του λατομείου επιτέθηκε στον εικονολήπτη του Σάμπρι Αλ Μασάλμα, αφού πρώτα επιχείρησε να πέσει πάνω του με το αυτοκίνητό του.
Στις 04:30 τα ξημερώματα, φορτηγά μετέφεραν παράνομα αδρανή υλικά. Το τηλεοπτικό συνεργείο του «Alpha» αιφνιδίασε τους φύλακες του λατομείου, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του, το οδήγησαν στην είσοδο, όπου δεν υπάρχει ούτε σήμανση, ούτε και πόρτα. Ο φύλακας άρχισε να σταματά τους οδηγούς των φορτηγών που συνέχιζαν τη παράνομη διακίνηση αδρανών υλικών και τους ενημέρωνε, ότι τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραφε την πορεία τους. Ένας - ένας οι οδηγοί σταμάτησα, έκαναν αναστροφή και απομακρύνθηκαν από το χώρο.
Όταν διευθυντής του λατομείου κατέφθασε, επιτέθηκε μαινόμενος μαζί με τρία άτομα που τον συνόδευαν στα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου και κυρίως στον εικονολήπτη, προσπαθώντας να αποσπάσουν την κασέτα με το υλικό, δηλαδή την απόδειξη της παράνομης δραστηριότητας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ήδη από τις 3 Μαρτίου η Περιφέρεια Αττικής έχει ζητήσει να σταματήσει κάθε δραστηριότητα στα λατομεία, διατάσσοντας την δέσμευση και εκποίηση προϊόντων των λατομείων ως παράνομα παραχθέντα, καθώς και την απαγόρευση κάθε διακίνησής τους. Από το Αστυνομικό Τμήμα στο Μαρκόπουλο όπου απευθύνθηκε ο «Alpha», απάντησαν ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει 200 συλλήψεις για παράνομες εξορύξεις, ενώ από το καλοκαίρι έχουν σχηματιστεί δέκα δικογραφίες για παράνομη μεταφορά υλικών και έχουν υποβληθεί 176 μηνύσεις.
.
Από: Alpha