Ειδήσεις

9 Απρ 2008

Περίεργο βίντεο στο ίντερνετ - Ομάδα ένοπλων, που δηλώνουν Κρητικοί, δίνει όπως υποστηρίζει τη δική της απάντηση σε Σκόπια και Αλβανία

Το έχουμε ήδη αναρτήσει αλλά επειδή διαβάζουμε σημερίνη αναφορά στην εφημερίδα "Έθνος" το δημοσιεύουμε ξανά.



Από την εφημερίδα "Έθνος"
Εντύπωση προκαλεί στην τωρινή συγκυρία η διακίνηση βίντεο στο Διαδίκτυο με ομάδα ενόπλων, που δηλώνουν Κρητικοί, προκειμένου να δώσει, όπως υποστηρίζει, τη δική της απάντηση στον αλυτρωτισμό Σκοπιανών και Αλβανών.
Σε βίντεο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα YouTube, έξι άνδρες που αυτοαποκαλούνται «Ένοπλος Κρητικός Εθελοντικός Πυρήνας», ντυμένοι στα μαύρα, με κουκούλες στο κεφάλι και κρατώντας καλάσνικοφ, στέλνουν μήνυμα «σε όσους απειλούν με κατάληψη ελληνικών εδαφών, που σημαίνει ακρωτηριασμό του εθνικού μας χώρου», καλώντας τους «να συμμορφωθούν με τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου».
Παράλληλα κατηγορούν τις κυβερνήσεις των εν λόγω κρατών ότι προσπαθούν να θρέψουν τους λαούς τους «με εθνικιστικές κραυγές» και σημειώνουν πως «το καλό των πατρίδων τους περνά μέσα από την ειρηνική διαβίωση των λαών της Βαλκανικής». Το βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο ίντερνετ, προκάλεσε σάλο, ενώ -όπως φαίνεται- πρόκειται για απάντηση σε αντίστοιχα βίντεο που έχουν αναρτήσει ομάδες Σκοπιανών με αφορμή το ζήτημα για την ονομασία των Σκοπίων.