Ειδήσεις

11 Απρ 2008

Και οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι...

Οι ψίθυροι για συγκάλυψη του ομαδικού ντοπαρίσματος έγιναν επώνυμες καταγγελίες. Η Ομοσπονδία το ρίχνει στον Ιακώβου, ο προπονητής το επιστρέφει. Στη μέση, οι αθλητές. Οι περισσότεροι στηρίζουν τον προπονητή των μεταλλίων. Αλλά μία του αποδίδει βαριές κατηγορίες. Και ακόμα μεγαλύτερες στην Ομοσπονδία Αρσης Βαρών.
Η Επιτροπή της Ομοσπονδίας άκουσε τους εμπλεκόμενους και απεφάνθη για την παραγγελία στην Κίνα: "Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Χρήστος Ιακώβου χωρίς την έγκριση της Ομοσπονδίας, αυτοβούλως ενήργησε και μάλιστα χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας".
Δίνει όμως στον Χρήστο Ιακώβου το ελαφρυντικό του... προτέρου επιτυχημένου βίου: "Το ήθος του όμως η προσφορά του αλλά και οι επιτυχίες του επί χρόνια αποτελούν παρακαταθήκη για την άρση βαρών. Στοιχεία άλλωστε που να συνηγορούν στο ότι γνώριζε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν κατατεθεί".
Ουσιαστικά όμως η Ομοσπονδία καλεί τον Χρήστο Ιακώβου να αποδείξει με στοιχεία ότι μόνο οι Κινέζοι φταίνε: «Οι διαβεβαιώσεις του, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ειλικρινείς και γνήσιες, μας δίδουν την ελπίδα ότι ο Χρήστος Ιακώβου μπορεί να αποδειχθεί και ο ίδιος θύμα λάθους".
Τις δικές του ευθύνες αναλαμβάνει ο εισαγωγές της Λάρισας. Με επιστολή του παίρνει πίσω τις δηλώσεις του ότι ο Ιακώβου ήταν πελάτης του εδώ και μήνες. Χρησιμοποίησε, υποστηρίζει, το όνομά του για να προσελκύσει επώνυμους πελάτες.
Αντίθετως, μία από τις αθλήτριες που βρέθηκε ντοπαρισμένη προσάπτει όλες τις ευθύνες στην Ομοσπονδία της, στους γιατρούς και τους προπονητές. Υποστηρίζει ότι έγινε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και περιγράφει τι εντολές που δόθηκαν στους αθλητές όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο: «Μας δώσατε εντολή να αλλάξουμε αμέσως τις κάρτες των κινητών και να φύγουμε από το προπονητήριο για να μην μας βρίσκουν. Η εντολή σας ήταν, ακόμα κι αν μας βρουν, να μην πούμε κουβέντα σε κανέναν. Μας υποσχεθήκατε ότι η Ομοσπονδία θα αναλάβει την υπεράσπισή μας και θα καταφέρει να μας απαλλάξει».
Η 25χρονη με τις πολλές διεθνείς διακρίσεις υποστηρίζει στο εξώδικό της προς την Ομοσπονδία, ότι εν όψει των ολυμπιακών αγώνων είχε αυξηθεί η ποσότητα των βοηθημάτων που τους χορηγούσαν: «Όλοι σας μας διαβεβαιώνατε ότι οι σκόνες και τα χάπια, που τις περισσότερες φορές δεν ανέγραφαν ούτε προέλευση, ούτε συστατικά έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους».
Δύο συναθλητές της που ήταν τραυματίες και δεν πήραν το επικίνδυνο κοκτέιλ κατέθεσαν στον εισαγγελέα υπέρ του προπονητή τους. Στηρίζουμε τον Χρήστο Ιακώβου. Χάρη μας έκανε που μας προπονούσε. Έχει φέρει πολλά μετάλλια. Δεν είχε λόγο να μας δώσει απαγορευμένες ουσίες. Είμαστε νέα παιδιά, δεν θα του έκαναν κριτική αν δεν παίρναμε μετάλλιο, είπαν.

Από "Alpha"

1 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εχουμε χασει τα μπαλακια αυτες τις μερες...Απο σκανδαλο σε σκανδαλο παμε...και ουσια καμια...