Ειδήσεις

9 Απρ 2008

Αυξητικές ορμόνες από πτώματα

"Τριανταεξάχρονος αρσιβαρίστας, ελληνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σουηδίας χτυπημένος από τη νόσο των «τρελών αγελάδων. Ο αθλητής έκανε χρόνια και αλόγιστη χρήση αυξητικής ορμόνης που προερχόταν από την υπόφυση ανθρώπινων πτωμάτων τα οποία έκλεβαν λαθρέμποροι της ντόπας από νεκροτομεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δωροδοκώντας τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 25 ευρώ το κεφάλι!"
Αυτά αναφέρει η εφημερίδα «Espresso» στην οποία μιλάει "ο Γιώργος Στεργιάδης, δημοσιογράφος με καριέρα στις μεγάλες έρευνες για τις απαγορευμένες ουσίες στο εξωτερικό".

Eμείς επικοινωνήσαμε με τον κ. Στεργιάδη όπως μας είπε ότι ούτε ο ίδιος διαθέτει τα στοιχειά του ελληνικής καταγωγής αθλητή (ίσως να μην πρόκειται για αρσιβαρίστα) καθώς τα Σουηδικά νοσοκομεία δεν δίνουν τέτοια στοιχεία σε αντίθεση με την προσφιλή σε εμάς Ελληνική τακτική…
Από τη δημοσιογραφική έρευνα του κ. Στεργιάδη είχε προκύψει ότι πολλοί αθλητές που έκαναν χρήση αυξητικής ορμόνης η οποία προερχόταν από πτώματα, παρουσίασαν αργότερα τη "νόσο των τρελών αγελάδων".

Όπως λέει ο Γιώργος Στεργιάδης στην 'Espresso", "ο νεκρός έκανε χρήση αυξητικής ορμόνης που έκλεβαν από την υπόφυση νεκρών τους οποίους μετέφεραν από την Ινδία σε νεκροτομεία της Ρωσίας. Οι επιστήμονες που πειραματίζονταν στα πτώματα λάδωναν τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 20-25 ευρώ για κάθε νεκρό".
Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, ότι η αυξητική ορμόνη δεν ανιχνεύεται από την εξέταση των ούρων…

Περισσότερα: http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=666396