Ειδήσεις

20 Απρ 2008

Δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα κολλέγια

Μήνυμα αναγνώστη

Θα σας παρακαλούσα να δώσετε δημοσιότητα στο συγκεκριμένο θέμα που ταλαιπωρεί αλλά και αυξάνει τα επίπεδα ανεργίας των νέων εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Έχω στείλει παρόμοιο ερώτημα στην βουλγαρική κυβέρνηση και η απάντηση που μου έδωσαν ήταν η εξής:
Από την στιγμή που η Βουλγαρία είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης, εφαρμόζει πλήρως όλες τις προϋποθέσεις και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί για τα κράτη μέλη της. Αναγνωρίζουμε κάθε πτυχίο που ανήκει σε κράτος μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης και είναι αναγνωρισμένο από το κράτος το οποίο έχει προέλευση.
Δεν μπορώ καν να διανοηθώ ότι ένα κράτος το οποίο εντάχτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις το 2007, εφαρμόζει πλήρως όλους τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει επαγγελματικά δικαιώματα ακόμη και σε Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το επάγγελμα τους εκεί και η Ελλάδα ακόμη δεν εφαρμόζει τις κοινοτικές οδηγίες και παρανομεί εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος χιλιάδων παιδιών.
Στην συγκεκριμένη σελίδα, http://www.hca.gr/deltia-typoy.html,
μπορείτε να δείτε αποσπάσματα της πορείας του θέματος.
Η Ελλάδα καθυστερεί αλλά και δεν δίνει λύση στο θέμα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια περίπου 20 χιλιάδες αποφοίτους κολλεγίων η οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τις συνέπειες με το νόμο για την παρανομία της Ελλάδας.

Δεύτερη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα κολλέγια

Η εισήγηση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι για ακόμη μια φορά καταπέλτης εις βάρος και της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΤΕΕ, λόγω της συνεχιζόμενης τακτικής τους να μην εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, σχετικά με την αναγνώριση των Ευρωπαϊκών πτυχίων που έχουν στα χέρια τους οι απόφοιτοι των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων.
Με αυτή την ευκαιρία θυμίζουμε τα ακόλουθα:
Η οδηγία 48/1989 η οποία ισχύει κατά τα τελευταία 17 χρόνια και φέρει την υπογραφή της δικής μας Επιτρόπου, της κυρίας Παπανδρέου, αφορά μόνο τα Κολλέγια που συνεργάζονται με Ευρωπαϊκά (Βρετανικά η Γαλλικά Πανεπιστήμια)
Η οδηγία αφορά όχι μόνο τους αποφοίτους των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων αλλά και όλους όσους έχουν πτυχία των πανεπιστημίων της Ε.Ε..
Τα πτυχία τα οποία αναγνωρίζονται με βάση την Κοινοτική Οδηγία, δεν εκδίδονται από τα Κολλέγια αλλά από τα Βρετανικά Πανεπιστήμια τα οποία συνεργάζονται με τα Κολλέγια.
Αυτή η αναγνώριση δεν σημαίνει, ότι τα Κολλέγια είναι Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί για το ίδιο θέμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 1996 και της είχε επιβληθεί πρόστιμο το οποίο στο τέλος του 1999, είχε φτάσει τα 18,5 δις δραχμές.
Για να αποφύγει τότε την καταβολή του προστίμου το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το Π.Δ 165/2000, με το οποίο υποτίθεται, ότι θα εφάρμοζε την Κοινοτική Οδηγία, κάτι το οποίο ούτε έκανε ούτε είχε σκοπό να κάνει.
Πέραν των ανωτέρω, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η απόφαση αυτή αφορά περίπου 20,000 αποφοίτους των Ευρωπαϊκών Κολλεγίων (από το 1989 έως σήμερα) οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο με ρυθμό 3,5 χιλιάδων.
Σημειώνουμε επίσης, ότι για την εφαρμογή της Οδηγίας 89/48 δεν χρειάζεται ούτε νόμος, ούτε νέο Π.Δ., αρκεί μόνο η κυκλοφορία μιας νέας, εσωτερικής εγκυκλίου στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Ισοτιμιών του Π.Δ. 165/2000.

2 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Καλα μια ζωη ειμαστε πισω,λογω συμφεροντων,κυριως του ΤΕΕ.Αλλα καποτε πρεπει να γινουμε ΕΥΡΩΠΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε ποιοι μιλούν για το Επιμελητήριο με απαξιωτικό τρόπο click εδώ για την ουρανίτσα γένους... αρσενικού! Εγκυρο και εμπεριστατωμένο επιστημονικό σφουγγάρισμα, ανορθογραφία και "καθηγήτριος" της Ιατρικής! Ρε παιδιά, να τους αναγνωρίσουμε επιτέλους τα "φτυχία" τους... να γίνουμε Ευρώπη...
Τους αδικούμε τους "συναδέλφους"!!!

Εχουμε και λέμε:

Ουρανιτσα η Οφιουχος

* Gender: Male
* Industry: Science

* Location: Χαλανδρι : Αττικης : Greece


About Me

Ερευνητης της Αστρολογιας πανω απο 35 χρονια.Το επαγγελμα μου ειναι Βιολογος-Υγιεινολογος και διευθυνω Μικροβιολογικο Εργαστηριο.Απο το 1992-1999 διδασκα Ιατρικη,Καρμικη και Πολιτικη Αστρολογια στην Αστρολογικη Σχολη ASTROLOGIA NOVA.Εχω εκδοσει δυο βιβλια Αστρολογιας ΠΙΝΑΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. Στο πολιτικο περιοδικο FLASH,1992-1995,ειχα στηλη Πολιτικης Αστρολογιας, η πρωτη στην Ελλαδα. Απο το 2000 γραφω βιβλια και κανω αστρολογικες ερευνες.Συνεργασιες σε περιοδικα,forum δεν με απασχολουν πλεον και γιαυτο μη κανεται τον κοπο να μου προτεινεται κατι.Μακρυα απο ολα αυτα γιατι τα καυσαερια του Ελληνικου Αστρολογικου χωρου ειναι επικινδυνα για την υγεια μου και το Κ.Ν.Σ


Φσσσσσς Μπόϊιιιινγκ!!!

...εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης