Ειδήσεις

12 Απρ 2008

Η έκθεση Donati αναστατώνει την Κύπρο

Η έκθεση συντάχθηκε πέρσι από τον Alessandro Donati, ο οποίος είναι επικεφαλής της Ιταλικής Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για θέματα έρευνας και ανάπτυξης.
Και έχει αναστατώσει και την Κύπρο. Γιατί το περιεχόμενό της ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και την προβάλλει ως ιδανικό μέρος για παγκόσμια διακίνηση αναβολικών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, κύριο Μιχάλη Παπαγεωργίου.
Ο αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε στις δύο περιπτώσεις που καταγράφονται στην έκθεση και εξήγησε ότι στην πρώτη περίπτωση, στις 24 Ιανουαρίου του 2004, κάποιος Ινδός έφθασε μέσω Σρι Λάνκα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αφού ερευνήθηκε από τις αρχές, εντοπίστηκαν στην κατοχή του 8.060 χάπια τεστοστερόνης. Ο Ινδός συνελήφθη και, αφού διερευνήθηκε η υπόθεση, παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου και καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση ενώ τα χάπια καταστράφηκαν.
Για τη δεύτερη περίπτωση ο κ. Παπαγεωργίου είπε ότι τριμελής επιτροπή του Υπουργείου Υγείας μετά από έρευνα εντόπισε ότι υπήρχε έλλειμμα 4.131.000 ερυθροποιητινών, αξίας 41.410 λιρών. Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής μελετήθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει τέτοια μαρτυρία, που να δικαιολογεί την ποινική δίωξη οποιουδήποτε προσώπου.
Η Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, θα μελετήσει πολύ σχολαστικά την έκθεση, η οποία περιήλθε σε γνώση της μόλις χθες και θα ενημερωθούν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, τα οποία με τη σειρά τους θα καλέσουν τον συντάκτη της έκθεσης για να ανασκευάσει τις «ανακρίβειες».