Ειδήσεις

10 Απρ 2008

Τα... "λερωμένα" άλογα και το e-mail της γαλλικής εταιρείας

Το 2005, είχαν βρεθεί 43 ντοπαρισμένα άλογα – αριθμός ρεκόρ, τόσο για τα ελληνικά, όσο και για τα παγκόσμια δεδομένα.
Συγκεκριμένα, εταιρεία παραγωγής τροφών αλόγων με έδρα την Γαλλία, είχε αναλάβει τότε την ευθύνη για την ανίχνευση ιχνών μορφίνης στα ούρα ορισμένων αλόγων τα οποία ήταν στην κατοχή συγκεκριμένης εταιρείας.
......
Η γαλλική εταιρεία παραγωγής τροφών, είχε ισχυριστεί τότε με φαξ που είχε σταλεί από την Γαλλία, ότι η μη εσκεμμένη αυτή μόλυνση, οφειλόταν στο σφάλμα ενός προμηθευτή πρώτης ύλης, ο οποίος, μαζί με το τριφύλλι, που προοριζόταν για την τροφή των αλόγων, επεξεργάστηκε στην ίδια τοποθεσία και ένα φυτό που ονομάζεται μήκων η υπνοφόρος (παπαρούνα), ο χυμός των καρπών του οποίου παράγει όπιο και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.
Το αποτέλεσμα όμως, ήταν να τιμωρηθεί ο προπονητής των ντοπαρισμένων αλόγων με 2 χρόνια αποκλεισμό και 97.000 ευρώ πρόστιμο.
Μάλλον δεν έπιασε η προσπάθεια της γαλλικής εταιρείας…
Ο συγκεκριμένος προπονητής μάλιστα, με την επιστροφή του στον ελληνικό ιππόδρομο, βρέθηκε εκ νέου μπλεγμένος σε σκάνδαλο.
Ένα από τα άλογά του ανετράπη, αφήνοντας παράλυτο τον αναβάτη του.
Και παρ’ όλες τις προσπάθειες να αναγνωριστεί υπεύθυνος ο στίβος ως μη κατάλληλος, το εν λόγω άλογο βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη αντιφλεγμονώδη ουσία και η άδεια του προπονητή αφαιρέθηκε και πάλι…