Ειδήσεις

3 Απρ 2008

Guillermo Vargas: Ο καλλιτέχνης που θεωρεί τέχνη να αφήσει έναν σκύλο να πεθάνει από την πείνα στη γκαλερί του! Φάρσα; Δείτε το βίντεο*



Ένας «καλλιτέχνης» από την Κόστα Ρίκα - ο Guillermo Habacuc Vargas - πήρε ένα σκυλί από το δρόμο και το ανάγκασε να λιμοκτονήσει στο όνομα της "τέχνης".
Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε πλέον για αυτό το σκυλί αλλά μπορούμε να δείξουμε στους διοργανωτές της «The Bienal Centroamericana Honduras 2008» ότι δεν αναγνωρίζουμε ως καλλιτεχνικές, τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Υπογραφές συγκεντρώνονται στο: http://wwww.petitiononline.com/ea6gk/petition.html

Μετάφραση βίντεο:

Γεια σας. Έφτιαξα αυτό το βίντεο, γιατί διάβασα κάτι πολύ σκληρό στο ίντερνετ και θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Αναφέρομαι στον καλλιτέχνη Guillermo Vargas, επίσης γνωστός ως Habacuc.
Πέρυσι, το 2007, πλήρωσε μερικά παιδιά, για να πιάσουν έναν εγκαταλελειμμένο σκύλο. Λέγεται ότι έδεσε το άμοιρο ζώο, από ένα πολύ κοντό σκοινί, στον τοίχο της γκαλερί, στην Μανάγκουα. Έπειτα, άφησε αυτό το κακόμοιρο ζώο, για αρκετές ημέρες, χωρίς φαγητό ή νερό. Και το έκανε, επί μέρες, σαν μια μορφή τέχνης, μέχρις ώτου ο δύστυχος σκύλος πέθανε.
Καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια, πολύς κόσμος επισκέφθηκε την έκθεση στην γκαλερί, αλλά δεν έδωσε καμία σημασία στο μαρτύριο αυτού του φτωχού ζώου.
Απλώς, πατήστε στο «Google» το όνομά του, για να πάρετε περισσότερες πληροφορίες, να διαβάσετε περισσότερα άρθρα, γι’ αυτόν τον ηλίθιο καλλιτέχνη.
Εντάξει, μπορεί να ακούγεται ακόμα πιο ηλίθιο, αλλά ο Habacuc προσεκλήθη να επαναλάβει την «τέχνη» του για άλλη μια φορά, μέσα στο 2008.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να σταματήσουμε αυτό τον ηλίθιο καλλιτέχνη και πρέπει όλοι να μιλήσουμε γι’ αυτό.
Σας παρακαλώ, στείλτε μου απαντήσεις σχετικά με αυτό, φτιάξτε τα δικά σας βίντεο, διαβάστε γι’ αυτό, σχολιάστε το, στείλτε αυτό το μήνυμα με e-mail σε όποιον ξέρετε.
Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε, είναι να υπογράψετε την αίτηση, ώστε να σταματήσουμε αυτόν τον τύπο, που κάνει τόσο σκληρά πράγματα, που βασανίζει έτσι τα άμοιρα ζώα.
Αυτό είναι το link:(
http://wwww.petitiononline.com/ea6gk/petition.html). Παρακαλώ στείλτε το σε όποιον γνωρίζετε. Σας ευχαριστώ πολύ και σας παρακαλώ να το σκεφτείτε.

*Ο/Η the Bloopers team είπε...
Σβήστε το! Είναι μύθος. Πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Αύγουστο και ξανά τον Οκτώβριο. Επανέρχεται τώρα... Δείτε αυτό: Starving dog hoax.

Μετάφραση της ιστοσελίδας:

Η έκθεση με τον σκύλο που λιμοκτονεί, αναφέρθηκε ως απάτη


Η ιστορία που θέλει έναν σκύλο να πεθαίνει από την πείνα, σαν μέρος μιας έκθεσης, φαίνεται, σύμφωνα με νέες πηγές ότι ψευδώς αναφέρθηκε στην εφημερίδα “The Nation” της Κόστα Ρίκα. Αναφέρθηκα στην τρομερή αυτή ιστορία, την προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω της παγκόσμιας κατακραυγής της έκθεσης και της αναφερόμενης πρόσκλησης επανάληψής της και αλλού.
Τώρα όμως προέκυψε, ότι η πρόθεση του καλλιτέχνη Guillermo Habacuc Bargas, ήταν να δείξει το πώς ένας σκύλος που πεθαίνει της πείνας, γίνεται το κέντρο της προσοχής σε μία έκθεση μιας γκαλερί, εν αντιθέσει με ότι συμβαίνει όταν βρίσκεται στον δρόμο.
Αυτό το εγχείρημα, είχε σκοπό να εκθέσει τους ανθρώπους γι’ αυτό που πραγματικά είναι: «υποκριτικά πρόβατα». Ο ίδιος τόνισε, ότι προκειμένου η δουλειά του να έχει αξία, τόσο εκείνος, όσο και η γκαλερί, έπρεπε να δώσουν την εντύπωση ότι ο σκύλος πέθαινε πραγματικά της πείνας.
Η Χουανίτα Μπερμούντεζ (Juanita Bermudez), διευθύντρια της γκαλερί Codex, δήλωσε ότι δεν θα επέτρεπε την κακομεταχείριση του σκύλου, ότι το ζώο έτρωγε και έπινε κανονικά και ότι στο τέλος της έκθεσης, το άφησαν πάλι ελεύθερο στους δρόμους, απ’ όπου και το είχαν πάρει. «Πρόκειται για εννοιολογική τέχνη και για ένα έργο που αφήνει ένα κοινωνικό μήνυμα», είπε χαρακτηριστικά.
Η επίδειξη αυτή, προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν μέσω ίντερνετ μία αίτηση, προκειμένου να προλάβουν να πεθάνει κι άλλο σκυλί από την πείνα, σε ενδεχόμενη επανάληψη της έκθεσης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καλλιτέχνης δέχτηκε ακόμα και απειλές κατά της ζωής του και κρίνοντας από τον ακραίο θυμό που προκάλεσε αυτή η ιστορία, κάτι τέτοιο δεν θα με εξέπληττε.
Το περίεργο είναι το πώς αντιδράτε εσείς, τώρα που γνωρίζετε ότι όλο αυτό ήταν μια απάτη.
Υποψιάζομαι, ότι, σαν κι εμένα, θα εξακολουθείτε να νιώθετε οργή, θα το θεωρείτε κατά πάσα πιθανότητα όλο αυτό αρρωστημένο και ότι η πρώτη σας αντίδραση ήταν πλήρως δικαιολογημένη.
Αν και δεν συμφωνώ με αυτές τις σοκαριστικές μεθόδους, ωστόσο, θαυμάζω την ικανότητα του Guillermo Habacuc Bargas να προκαλέσει τέτοια αντίδραση και υπό αυτήν την έννοια, δεν πέτυχε αυτό που εξ αρχής ήθελε να κάνει;
Τώρα, αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί τέχνη, εννοιολογική ή μη, είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο…

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η τεχνη δεν εχει ορια...
Αλλα πρεπει να μαθουμε να ξεχωριζουμε τη τεχνη απο το βασανισμο....

Unknown είπε...


Σβήστε το!


Είναι μύθος.

Πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι τον Αύγουστο και ξανά τον Οκτώβριο.

Επανέρχεται τώρα...

Δείτε αυτό Starving dog hoax

Το είχε στείλει και στο press-gr 31 Μαρτίου και τον πήραμε όλοι με τις πέτρες.

Το κάνει αυτό εν γνώσει του ότι είναι ψέμα μόνο και μόνο για επισκεψιμότητα!

Ανώνυμος είπε...


You have been victimized.

Please read text below:

Juanita Bermúdez, director of the Codex Gallery, stated that he would not have allowed the dog to be mistreated, that it ate and drank regularly, and that it was allowed to escape back to the streets from where it was taken at the end of the exhibit.

"It is conceptual art and a work that leaves a social message", he said.

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε και χαιρόμαστε που είμαστε χρήσιμοι στην αποκατάσταση της αλήθειας.