Ειδήσεις

20 Μαΐ 2008

Προϊόντα περίπου 1.200 λίτρων δεσμεύτηκαν μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η Νομαρχία Αθηνών για τον εντοπισμό ακατάλληλου ηλιέλαιου

Προϊόντα περίπου 1.200 λίτρων έχουν δεσμευθεί μετά από τους ελέγχους που διενήργησαν οι Διευθύνσεις Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Αθηνών για τον εντοπισμό συγκεκριμένων παρτίδων ηλιελαίου, επιμολυσμένου με ορυκτέλαια, που είχαν ζητηθεί στις 13 Μαΐου από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα έχουν αποσυρθεί:
1.189 λίτρα ηλιελαίου διαφόρων εταιριών και συσκευασιών
22,5 λίτρα μαγιονέζας
Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Η υπόθεση με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο αναδεικνύει τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου στην παραγωγή και διακίνηση τροφίμων. Χρειάζεται πολιτική βούληση ώστε να ενισχυθούν πραγματικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Στην αντίθετη περίπτωση θα επιτραπεί στους ασυνείδητους επιχειρηματίες να «παίζουν» με τη δημόσια υγεία. Η Νομαρχία Αθηνών προσπαθεί να ελέγξει τις περίπου 120.000 επιχειρήσεις και φορείς υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ανήκουν στην αρμοδιότητά της, με ελάχιστο προσωπικό καθώς από τις 3.600 οργανικές θέσεις που προβλέπονται σήμερα υπηρετούν μόλις 1.620.»
Οι έλεγχοι των Διευθύνσεων της Νομαρχίας Αθηνών συνεχίζονται.