Ειδήσεις

10 Μαΐ 2008

Όσοι υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση του άρθρου 16 εμπιστεύονται το δημόσιο πανεπιστήμιο και δε έχουν φοβικά σύνδρομα

Είναι παράλογο να επιρρίπτουν ευθύνη αυτοί που διαμόρφωσαν τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αυτούς που τη διαπιστώνουν και μπορούν να τη διορθώσουν. Εμείς που υποστηρίζουμε τη μεταρρύθμιση του άρθρου 16 είμαστε κατά κύριο λόγο αυτοί που εμπιστεύονται τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου, γιατί δε διατρεχόμεθα από αίσθημα ανασφάλειας, ούτε από φοβικά σύνδρομα".

Την ανωτέρω δήλωση έκανε αποκλειστικά στην εφημερίδα "Χώρα" ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

2 σχόλια:

Μαριλένα Ρίζου είπε...

Ενδιαφέρουσα άποψη. Σχεδόν θα συμφωνήσω.
Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στο δημόσιο πανεπιστήμιο εκεί όπου λειτουργεί και τόλμη για την αναζήτηση του διαφορετικού εκεί όπου δεν λειτουργεί.

Unknown είπε...

Το ομολογώ:

Διατρέχομαι από φοβικό σύνδρομο σε ότι αφορά την ικανότητα τόσο του υπουργού όσο και της νέου τύπου "δημοκρατίας" (νεοδημοκρατίας) στο να παρέχουν σύμφωνα με την Συνταγματική επιταγή υψηλής ποιότητος εκπαιδευτικές υπηρεσίες μέσα από τα δημόσια πανεπιστήμια.
...πολλώ δε μάλλον, ως προς το να εξασφαλίσουν αντίστοιχες ή/και καλύτερες υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσα από ιδιωτικά ιδρύματα.

Οχι, δεν φοβάμαι ούτε απεύχομαι την δυνατότητα επιλογής ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου, τουναντίον.

Αμφισβητώ όμως την ικανότητα και την εντιμότητα των κυβερνώντων για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα, καθώς η παταγώδης αποτυχία τους σε κάθε άλλη αποκρατικοποίηση τους συνοδεύει επισκιάζοντας τις όποιες (αν υπάρχουν) αγαθές τους προθέσεις.

Για τον λόγο αυτό θα περιμένουν πολύ ακόμα, μα πολύ ακόμα, για να δουν "τις δεσμεύσεις τους να υλοποιούνται".

Άραγε έναντι ποίων να δεσμεύτηκαν πάλι; Η δεσμεύσεις του αρθρ16 του ισχύοντος Συντάγματος, δεν υπερισχύουν των "δεσμεύσεων" και των προθέσεων για την μέχρι τώρα μη αποδεκτή (κοινοβουλευτικά) αναθεώρησή του;

"δεσμεύσεις" και τρίχες κατσαρές...
ΝΔ, υπόκοσμος...

snb