Ειδήσεις

18 Μαΐ 2008

Για ένα τυχαίο σκούντημα, για ένα σουβλάκι που έπεσε από το χέρι ενός ψυχρού, όπως αποδείχτηκε, δολοφόνου, ο 21χρονος Μάνος δεν είναι πια στη ζωή…

Ο Μάνος ήταν τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, στο Ρέθυμνο και καταγόταν από τα Χανιά. Ήταν ένα παιδί δραστήριο, κοινωνικό, ευαίσθητο και ήσυχο παιδί, ένα παιδί που ποτέ δεν είχε προκαλέσει διενέξεις και καβγάδες.
Για έναν... λεκέ στο παντελόνι από ένα τυχαίο σκούντημα, για ένα σουβλάκι που έπεσε από το χέρι ενός ψυχρού, όπως αποδείχτηκε, δολοφόνου, ο 21χρονος Μάνος δεν είναι πια στη ζωή…
Ο δράστης είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν δύο μήνες είχε αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης δέκα χρόνων, γιατί πριν δώδεκα χρόνια είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γωνιών Πεδιάδος στο Ηράκλειο κατά τη διάρκεια ληστείας.
Αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Αλικαρνασσού και χθες τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο φέρεται να διέπραξε το στυγερό έγκλημα χτυπώντας με ένα μαχαίρι στην καρδιά τον άτυχο φοιτητή.
Ο άτυχος φοιτητής μοιραία βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο, όταν, στις 16 Μαΐου, λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα και μετά από ολονύχτια διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο στο κέντρο της πόλης, κατέληξε με την παρέα του σε οβελιστήριο που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
Ο δράστης έτρωγε καθισμένος δίπλα από την παρέα του νεαρού. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες και όσα μας είπε ο πατέρας του θύματος, ο νεαρός με μια απότομη κίνηση δεν πρόσεξε και έπεσε πάνω στο δράστη, από το χέρι του οποίου έπεσε το σουβλάκι που έτρωγε πάνω στο παντελόνι του και στη συνέχει στο έδαφος. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε το δράστη, που αμέσως ζήτησε το λόγο από το νεαρό. Ο 21χρονος νεαρός αντέδρασε στην επίθεση του δράστη ζητώντας του να σταματήσει να τον ενοχλεί. Ο καβγάς μεταξύ των δυο ανδρών δεν άργησε να ανάψει, με το θολωμένο δράστη να παίρνει στο κατόπι το νεαρό, που προσπάθησε να ξεφύγει τρέχοντας με κατεύθυνση προς το ενετικό λιμάνι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης κυνήγησε τον 21χρονο φοιτητή και τον πρόλαβε στο ενετικό λιμάνι όπου του κατάφερε χτύπημα με μαχαίρι στην καρδιά το οποίο ήταν μοιραίο.
Μέχρι αυτήν τη στιγμή ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

1 σχόλια:

PANAGIOTIS είπε...

TI NA PEI KANEIS?KRIMA GIA TO PAIDI.TZAMPA PETHANE.DE XERIAZONTAI PARAPANO SXOLIA.