Ειδήσεις

6 Μαΐ 2008

Σε κάθε δεκατέσσερις κατοίκους αντιστοιχεί μια κάμερα επιτήρησης και όμως μόνο το 3% των κλοπών που έχουν γίνει στο Λονδίνο εξιχνιάστηκε χάρη σε αυτές

Στη Βρετανία 4,2 εκατομμύρια κάμερες καλύπτουν τη χώρα, δηλαδή περίπου μία για κάθε 14 Βρετανούς, σύμφωνα με δεδομένα που χρονολογούνται από το 2003. Έτσι ένα πρόσωπο μπορεί να φωτογραφίζεται εν αγνοία του από κάμερες ως και 300 φορές την ημέρα! Κι όμως, υπεύθυνος της βρετανικής αστυνομίας είπε σήμερα σε δημοσιογράφους: «Δισεκατομμύρια στερλίνες δαπανήθηκαν για το υλικό, αλλά δεν σκεφτήκαμε τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα χρησιμοποιεί τις εικόνες και πώς θα παρουσιάζονται ενώπιον ενός δικαστηρίου. Είναι ένα πραγματικό φιάσκο. Μόνο 3% των κλοπών που έγιναν στο Λονδίνο εξιχνιάσθηκαν χάρη σε εικόνες που προέρχονταν από τις πολλές κάμερες επιτήρησης που έχουν εγκατασταθεί στη βρετανική πρωτεύουσα.
Οι αστυνομικοί δεν θέλουν να χρησιμοποιούν αυτές τις εικόνες "επειδή απαιτούν πολλή δουλειά". Οι κάμερες δεν έχουν ούτε προληπτικό ρόλο, καθώς πολλοί κακοποιοί ξεκινούν υποθέτοντας πως δεν λειτουργούν».