Ειδήσεις

28 Μαΐ 2008

Πώς μπορεί κάποιος με 500, 1000, ή και 1.500 ευρώ σύνταξη να τα… «φέρνει βόλτα»; Κάτι απορίες που έχουν οι πολιτικοί μας…

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9»:
«Απορώ καμιά φορά, πώς ένας… μπορεί με 500 ευρώ σύνταξη, ή 1.000… και 1.500 ευρώ να παίρνει… μπορεί να τα φέρει βόλτα με αυτές τις τιμές. Η ακρίβεια είναι πολύ σκληρός και πολύ ύπουλος αντίπαλος και δύσκολος».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
StudioA-blog είπε...

Δε θέλουμε τα σχόλιά σας να μην έχουν σχέση με την ανάρτηση και για αυτό τα σβήνουμε.
Εάν θέλετε να δημοσιοποιηθεί κάποιο θέμα μπορείτε να μας στείλετε με e mail ένα κείμενο και εμείς θα το αναρτήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

-ΝΤΡΟΠΗ ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ,ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕΣΑ 20 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ . = ΝΙΚΟ ΕΔΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ BLOG ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ
και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Οικονομίας και Οικονομικών
- Ανάπτυξης
- Απασχόλησης
- Αγροτικής Οικονομίας
ΘΕΜΑ: Απαράδεκτη η εξαγγελία ιδιωτικοποίησης της «Αγροτικής Ασφαλιστικής»
Με πρόσφατες τοποθετήσεις του ο Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ Α.Ε.) εξέφρασε τη βούλησή του, προφανώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της «Αγροτικής Ασφαλιστικής Α.Ε.»
Επειδή η Αγροτική Ασφαλιστική είναι μια κερδοφόρα εταιρεία (σύμφωνα και με τα στοιχεία που δηλώνει η ίδια η Διοίκηση της ΑΤΕ και οι ισολογισμοί της Εταιρείας), η οποία έχει προοπτικές για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα εφόσον ανασυγκροτηθεί και διοικηθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, πέρα και έξω από κομματικές και πελατειακές σκοπιμότητες.
Επειδή ο χώρος της ιδιωτικής ασφάλισης, ο οποίος ενισχύεται εξαιτίας της συνεχούς κατεδάφισης του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και της απαράδεκτης συρρίκνωσης των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κινδυνεύει να εκχωρηθεί πλήρως στα πολυεθνικά συμφέροντα και να ολιγοπωληθεί από πολυεθνικές εταιρείες σε βάρος των ασφαλισμένων.
Επειδή δεν είναι δυνατόν η διοίκηση της ΑΤΕ να θέλει, ενδεχομένως, να καλύψει οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν στην ΑΤΕ με έσοδα από την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής
Επειδή η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση και της ΑΤΕ αύριο.
Επειδή η ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της ΑΤΕ θα επιφέρει αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς θέτοντας σε κίνδυνο τα δικαιώματα αλλά και την ίδια την απασχόληση των εργαζομένων στην εταιρεία, οι οποίοι έχουν εκφράσει την πλήρη και ριζική αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Έχουν εγκρίνει την πρόθεση της διοίκησης της ΑΤΕ να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και αν ναι, ποιο είναι αναλυτικά (και με όλα τα οικονομικά στοιχεία) το σκεπτικό της απόφασης και πως αντικρούουν τα παραπάνω εκτεθέντα που τεκμηριώνουν την ανάγκη του δημόσιου χαρακτήρα της Αγροτικής Ασφαλιστικής;
2. Γιατί δεν υιοθετούν την κατεύθυνση μιας ισχυρής, υπό δημόσιο χαρακτήρα και έλεγχο, παρουσίας Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών με αιχμές την ΑΤΕ και την Αγροτική Ασφαλιστική, οι οποίες θα διαδραματίζουν ένα θετικό, σε όφελος των καταναλωτών, ρόλο, τόσο στη διαμόρφωση των επιτοκίων όσο και στην προσφορά αξιόπιστων και προσιτών ασφαλιστικών υπηρεσιών;
Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ
*
"....ο κύριος μέτοχος [ΑΤΕ] αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.[ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ] "


Ν. ΣΜΥΡΝΗ 28/5/08

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Νο 19/2008


Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου με τους κ.κ. Δ. Μηλιάκο και Π. Βαράγκη, Πρόεδρο και Aντιπρόεδρο αντίστοιχα του Δ.Σ. της Εταιρίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δεσηνιώτης που τοποθετήθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της εταιρίας.
Από πλευράς Διοίκησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους λόγους που ο κύριος μέτοχος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου κατέθεσε κατ αρχήν τις απόψεις του για αυτή την επιλογή του μετόχου και ζήτησε να αξιολογηθεί και πάλι η πρόταση μας για ανάπτυξη των εργασιών της εταιρίας με πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της, εντός του ομίλου της Α.Τ.Ε., θέση που καταθέσαμε και στην πρόσφατη Γ.Σ. των μετόχων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα συνεδριάσει αύριο εκτάκτως, προκειμένου να εκτιμήσει της εξελίξεις και να καθορίσει τη στάση του. Για τις αποφάσεις του Δ.Σ. θα ενημερωθείτε αναλυτικά αμέσως μετά την συνεδρίαση του.

StudioA-blog είπε...

Επαναλαμβάνουμε: Δε θέλουμε τα σχόλιά σας να μην έχουν σχέση με την ανάρτηση και για αυτό τα σβήνουμε.
Θα δημοσιοποιήσουμε τα δυο συγκεκριμένα κείμενα σε αναρτήσεις, αλλά δε θέλουμε να τα "πετάτε" σε όλες μας τις αναρτήσεις.

StudioA-blog είπε...

Όσο για το "μόνο εσείς αφαιρείτε την ανάρτηση",
1ον δεν είναι ανάρτηση αλλά σχόλιο σε άσχετη ανάρτηση
και
2ον
Δεν είναι και πολλά τα μπλογκ που επιτρέπουν σχόλια άνευ όρων...
Επομένως, σεβαστείτε το...

StudioA-blog είπε...

Δημοσιεύσαμε και τα δυο κείμενά σας.
Σας παρακαλούμε να μην τα "πετάξετε" ξανά σαν σχόλια σε άσχετες με το θέμα, αναρτήσεις.
Μπορείτε να μας στείλετε οποιοδήποτε κείμενο επιθυμείτε για να το δημοσιεύσουμε.