Ειδήσεις

3 Μαΐ 2008

Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός αστικού λεωφορείου από πυροβολισμό δραπέτη (6) - Το Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έξι αστυνομικοί, που από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά την μεταγωγή κρατουμένου στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να διαφύγει ο κρατούμενος και να τραυματίσει θανάσιμα ιδιώτη οδηγό αστικού λεωφορείου, με το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού αστυνομικού.
Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Σίνδου και Αμπελοκήπων και τέσσερεις αστυφύλακες των Υπηρεσιών αυτών.
Παράλληλα, με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό, έτσι ώστε να καταλογιστούν οι πειθαρχικές ευθύνες και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όλων όσων ενεπλάκησαν.
Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη ποινική προανακριτική διαδικασία για την απόδοση των τυχόν ποινικών ευθυνών.

2 σχόλια:

-=IMAGINOS=- είπε...

Πάλι θα την πληρώσουν τα "όργανα". Οι υπουργοί οι πρωθυπουργοί και όλοι αυτοί που έφεραν στην χώρα ανεξέλεγκτα και αγόγγυστα εκατομμύρια λαθρομεταναστών και εγκληματιών και όλοι αυτοί που ξεγύμνωσαν την ΕΛΑΣ και έχουν οδηγήσει τους αστυνομικούς να μη γνωρίζουν ποιες αρμοδιότητες έχουν, πότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο τους και τους τιμωρούν όταν το χρησιμοποιούν, όλοι αυτοί λοιπόν πάλι θα ρίξουν τις ευθύνες στους απλούς αστυνομικούς. Δυστυχώς όμως ποιος από όλους αυτούς τους "μεγάλους" είναι άνδρας για να παραιτηθεί? Θα στείλουν πάλι τα συλλυπητήρια τους στη χαροκαμένη οικογένεια και πάει τέλειωσε η υπόθεση, πάμε για άλλη. Οι ίδιοι όμως οι Καραμανλήδες οι Παυλόπουλοι οι Χηνοφώτηδες και οι γλυψηματίες αρχηγοί της ΕΛΑΣ είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι του φουκαρά οδηγού που θα έπρεπε να τιμωρηθούν.

ERMIS είπε...

Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν το καταλάβατε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν εργάστηκε σωστά, δεν συντόνισε την Αστυνομία και δημιούργησε αυτό το Σικαγογικό έγκλημα. Είδες που το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά αυτό τον τόπο (σήμερα ντεεεε) πως δεν κατάφερε να αποτρέψει την κατάντια της Αστυνομία???