Ειδήσεις

19 Μαΐ 2008

Νεκρός 9χρονος μετά από ατύχημα με ποδήλατο - Η ώρα ήταν 19:55, όταν ο 9χρονος έπεσε από το ποδήλατό του και έφθασε στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 21:25

Τραγωδία το Σάββατο στον Βαρνάβα, όπου ένα 9χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με το ποδήλατο. Το παιδί έπεσε από το ποδήλατο, τραυματίστηκε βαριά σε βασική αρτηρία και πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν μοιραία καθυστέρηση στη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο. Από την πλευρά του οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες αποδίδουν σε ατυχία τον θάνατο του 9χρονου Βαγγέλη και ας χρειάστηκε μιάμιση ώρα μέχρι να φθάσει το παιδί σε νοσοκομείο, ενώ ο Βαρνάβας απέχει μόλις μισή ώρα από την Αθήνα.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, Αγαμέμνων Χατζηπαπάς δηλώνει ότι «με κομμένη τη μοιριαία αρτηρία δεν μπορούσε να ζήσει», ενώ ο διευθυντής του ΕΚΕΠΥ Πάνος Ευσταθίου ότι «οι χρόνοι ήταν οι σωστοί, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του ΕΚΑΒ, όπως επίσης και οι ενέργειες και οι αντιδράσεις στα πλαίσια της προσπάθειας να σταματήσει η αιμορραγία, του γιατρού στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου».
Η ώρα ήταν 19:55, όταν ο 9χρονος έπεσε από το ποδήλατό του και έφθασε στο νοσοκομείο ΚΑΤ στις 21:25. Τα 25 λεπτά που παρέμεινε αιμόφυρτος στη άσφαλτο, τα 40 λεπτά στο Κέντρο Υγείας και τα 25 λεπτά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο της Κηφισιάς, ήταν αυτά που σφράγισαν το τραγικό τέλος του.
Στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε από τους περαστικούς, ο γιατρός προσπάθησε να σταθεροποιήσει την αιμορραγία. Το ασθενοφόρο είχε φθάσει, αλλά ο γιατρός έκανε και δεύτερη κλήση στο ΕΚΑΒ, για να στείλει κινητή μονάδα. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος αποποιήθηκε των ευθυνών της υπηρεσίας του, τονίζοντας ότι «ήταν επιλογή του γιατρού, να μην τον αφήσει να φύγει». Το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου αντιμετωπίζει πάντως σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και οι κάτοικοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι σε ό,τι άσχημο τους συμβεί, όπως λένε.
Η κηδεία του άτυχου 9χρονου μαθητή έγινε σήμερα το απόγευμα στον Βαρνάβα.
.............
Από: Αlpha