Ειδήσεις

24 Μαΐ 2008

BBC: Μια πόλη που υπάρχει στις ΗΠΑ και ονομάζεται Αθήνα, πρέπει και αυτή να μετονομαστεί;

Μήνυμα αναγνώστη
.............
Υπό τον τίτλο "Πυροβολήστε τους ανθρώπους της διπλανής σας πόρτας" ο Άγγλος δημοσιογράφος Μαρκ Μαντέλ αναφέρεται στο ελληνικό βέτο που εξόργισε τους αμερικανούς και αναρωτιέται εάν μια πόλη που υπάρχει στις ΗΠΑ και ονομάζεται Αθήνα, πρέπει και αυτή να μετονομαστεί.
..............
Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστούμε τον άγγλο ασθενή για την βρώμικη προπαγάνδα και την πληροφορία ότι η Athens είναι η Αθήνα και ότι Μακεδονία και Σκόπια είναι ταυτόσημα και συνώνυμα.

Δεν το γνωρίζαμε ότι υπάρχει Athens νομίζει, αυτόν περιμέναμε...

Ακόμα, δεν είχαμε ιδέα ότι η πόλη Athens έχει καπηλευθεί, παραχαράξει η οικειοποιηθεί την Ιστορία της Αττικής. Ξέχασε βέβαια ο Αγγλος εμπαθής, να προτείνει το ίδιο και για την Attica, ίσως και για τις αδελφότητες με Ελληνικά ονόματα ή αρχικά, στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα το έκανε σίγουρα, αλλά αυτό θα αποκάλυπτε το "τιμής ένεκεν" της ονομασίας πράγμα που ΚΑΘΕ άλλο παρά εθνικιστικές ή αλυτρωτικές τάσεις από πλευράς τους θα επιδείκνυε.

Βέβαια ο αγγλος ψυχοπαθής, όταν βάζει την ατάκα "shooting the next door neighbor" κάτι ξέρει περί του πως γίνεται αυτό. Επί πολλά χρόνια πυροβολούσαν, συκοφαντούσαν, καταπίεζαν, τρομοκρατούσαν, απαγόρευαν το θρήσκευμα και την αυτοδιάθεση σε γείτονές τους. Σε γείτονες που σε σχέση με αυτούς είναι πολύ πιο...

Είναι ένας λαός που ειδικεύεται στο σπόρ του "shooting and depressing the neighbor" αλλά όχι μόνο του γείτονα. Τα ίδια έκανε ο πολιτισμός των μεταπρατών εμπόρων σε όλο τον κόσμο εκατοντάδες χρόνια πριν, τα ίδια κάνει ακόμα και σήμερα. Ενας πολιτισμός πειρατών, μια παράδοση ληστείας των ξένων πολιτισμών. Παράδειγμα η κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Αυτό λοιπόν που γράφει ο αγγλος αυθόρμητος, μόνο ΠΟΥΣΤΙΑ μπορεί να χαρακτηριστεί, σε αυτό πάντα είχαν παράδοση με σημαντικές διακρίσεις οι Αγγλοι και ότι πρεσβεύουν.

Τέτοιες υποθέσεις εργασίας λοιπόν, θυμίζουν πολέμους και εναντίον των Αμερικανών, θυμίζουν τι σημαίνει 4η Ιουλίου και θα τύχουν ανάλογης περιποίησης στα Καναδικά και τα Αμερικάνικά μέσα τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας. Οι πολιτική της Αγγλίας μετά τον εξευτελισμό της από τους Αμερικανούς τα τελευταία 200-300 χρόνια, συνοψίζεται στο "χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το". Εκτοτε, από πολιτική και διπλωματική άποψη, "ρουφάνε" αυτά που κάνουν οι άλλοι. Ο Great British "αχόρταγος". Μόνο.

Θα του τα γράψουμε σε επιστολή και στα Αγγλικά. Για να τα καταλάβει.

FxGχT!!!

Δείτε αυτό το βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο, γράψτε το και στα Αγγλικά, τέτοιοι καριόληδες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητοι.

Ανώνυμος είπε...

Ψύχραιμα, βρε παιδιά. Δημοσιογράφος είναι ο άνθρωπος, πληρώνεται, την δουλειά του κάνει. Νομίζετε ότι έχει κανένα λόγο να μας βλάψει ή να μας υποστηρίξει; Αν του τα είχαμε σκάσει εμείς, άλλα θα έγραφε.

Πριν αρκετό καιρό, ο Αλογοσκούφης έστειλε επιστολή σε αγγλική εφημερίδα Σε πληρωμένη 12σέλιδη καταχώριση του υπουργείου Οικονομίας στο «Νιούζγουικ» αναφέρονται δύο φορές τα Σκόπια ως «Μακεδονία»(!), το BBC σας μάρανε;

Έπειτα, στην Αμερική υπάρχει το Mexico (κράτος) και το New Mexico (πολιτεία των ΗΠΑ). Αν ο αρθρογράφος ήταν πιο μάγκας, αυτό θα έφερνε για παράδειγμα. Πώς εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;