Ειδήσεις

10 Μαΐ 2008

Προβλήματα με ασφαλιστικό ταμείο

Μήνυμα αναγνώστη

Είμαι εργαζόμενος στο δήμο Καρπάθου. Ο λόγος που επικοινωνώ μαζί σας είναι πάρα πολύ σοβαρός και αφορά το Ταμείο μας το «ΤΥΔΚΥ» με το οποίο εδώ και 4 ημέρες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου έχει κάποιο πρόβλημα και έχει εκδώσει οδηγία με την οποία καλεί όλα τα μέλη του (φαρμακοποιούς) της περιφέρειάς μας να μην παραλαμβάνουν συνταγές φαρμάκων του Ταμείου μας.
Το νησί μας έχει 4 φαρμακεία και κανένα δεν δέχεται συνταγές του Ταμείου μας αν δεν τους εξοφλούμε απευθείας.
Δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους αυτού του ταμείου μόνο όταν δέχονται να πληρώσουν
ολόκληρο το ποσό της συνταγής.
Μετά οι υπάλληλοι πρέπει να στείλουν την απόδειξη «ΤΥΔΚΥ» Δωδεκανήσου και να περιμένουν να πάρουν πίσω τα χρήματα τους.
Επικοινώνησα με το «ΤΥΔΚΥ» Δωδεκανήσου και με ενημέρωσαν ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου απέστειλε εξώδικο στο «ΤΥΔΚΥ» με θέμα τα κουπόνια από τις συνταγές που για κάποιον λόγο δεν εξοφλούνται από τους ελεγκτές ιατρούς του Ταμείου μας.
Αυτά πρέπει να επιστρέφονται στους δικαιούχους φαρμακοποιούς πράγμα που δεν γίνεται γιατι η Διοίκηση του Ταμείου μας δεν έχει δώσει κάποια γραπτή οδηγία στους ελεγκτές ιατρούς.
Τώρα παρουσιάζεται το φαινόμενο εργαζόμενος ο οποίος έχει δυο παιδιά και παίρνει μισθό 700 ευρώ και να πρέπει να καταβάλλει στον φαρμακοποιό του για τα εμβόλια των παιδιών του 85+85 ευρώ = 170 ευρώ και να περιμένει από 7 έως 9 ημέρες για να πάρει πίσω τα χρήματα του απο το ταμείο.