Ειδήσεις

11 Μαΐ 2008

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση». Τι απαντάει το ελληνικό ΥΠΕΞ; Αξιολογεί όσα γράφονται στην ιστοσελίδα…

Η προηγούμενη ανάρτηση αναφέρεται στο τουρκικό ΥΠΕΞ το οποίο στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για μια Ελλάδα που «διψάει για εδαφική επέκταση» και που έχει στόχο την υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας.
Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", ως εξής:
.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας
Αθήνα, 11 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού της ΝΕΤ σχετικά με την αναθεωρημένη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπογράμμισε τα εξής :«Η εξελισσόμενη το τελευταίο διάστημα αναθεώρηση της ιστοσελίδας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αξιολογείται σε κάθε της παράμετρο και λεπτομέρεια. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται ήδη και θα συνεχίσουν να γίνονται όλες οι ενδεικνυόμενες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά στη βάση των γνωστών ελληνικών θέσεων. Θέσεων στέρεα θεμελιωμένων στο διεθνές δίκαιο, καθώς και στους κανόνες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία τηρούμε συνεχώς ενήμερη».

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Μετά το Οθωμανικό δίκαιο η Τουρκία είναι πάλι ένα βήμα μπροστά στον πολιτισμό και διδάσκει ένα ακόμα μάθημα διπλωματίας.

Τον Αμφίχειρο Παντουρκιστικό Εθνικιστικό Αυνανισμό.

ε, ρε βίτσια!!!