Ειδήσεις

13 Μαΐ 2008

"Αυλαία" για "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" και "Θεματική Βραδιά"

Μήνυμα αναγνώστη
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ «ΣΤΗΝ ΨΥΧΡΑ» ΣΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ «ΚΙΝΗΘΗΚΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΦΙΚΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΣΑΙ ΣΤΗ ΓΑΔΑ, ΕΣΤΩ ΛΙΓΟ, ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ, ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ ΤΟ «ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ» ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2008, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗ ΚΙΝΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΕΤΣΙ;
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Κ. ΣΤΕΛΙΟ;
.
Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ τη Δευτέρα 12 Μαΐου, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή.
Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του».
.
Η επιστολή που ακολουθεί, προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

Κύριε Γόντικα,
Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα.
Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο.
Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.
Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.
Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.
.
9-5-2008
Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


ΟΡΓΗ:
Έδιωξαν τον Κούλογλου από την ΕΡΤ


Συμπαραστεκόμαστε στον Στ. Κούλογλου και την ομάδα του με συμπάθεια και εκτίμηση, όχι σαν "πρώην συγγενή", αλλά γιατί πέρα από κάθε αμφισβήτηση ήταν από τις ελάχιστες αξιόλογες εκπομπές της κυβερνητικής (πλην όμως παρανόμως δημόσια χρηματοδοτούμενης) τηλεόρασης.
Θα μας λείψει, ελπίζουμε σύντομα να βρει αλλού στέγη και συνέχεια γιατί αυτή η εκπομπή ΚΟΣΜΕΙ την Ελληνική τηλεόραση.

Μπράβο κάφροι διορισμένοι "διοικητές" του τίποτα!
Μπράβο καμπινεδάρχες του public καμπινέϊσον.
Πολύ σας πήγαινε μια τέτοια εκπομπή!

Κρατήστε τώρα την βλάχα αγράμματη ξαδέρφη του Αλογοσκούφη, τον "ωχ-παναγία" του μπουρδ$^% Ρ341, τις πολύωρες εκπομπές ατέλειωτου ντιριντάχντα για επαρχιωτοπούλες τσιφεντελίτσες, τις υπέροχες κατά παραγγελία συνεντεύξεις του ανεξάρτητου Ζουρλα, της δύσμορφης δήθεν καθηγήτριας με το τσουλούφι, του αντικειμενικού I'm πούτιν the Cot-τάκη ντάουν, και φυσικά την εκάστοτε Cosmote-DT-Κακομοίρα με τον βρωμερό secret καμπινέϊσον της (εδώ τραβάμε το καζανάκι).

Μαζί κρατήστε τις διαφημίσεις μεταλλαγμένων σπόρων, απαγορευμένων λιπασμάτων και εντομοκτόνων, το περιοδικό "πίτσα" με 3CD Λούμπεν μουσικής, τα χρώματα, κόλλες (κακές), στεγανωτικά, από στόκους για στόκους και άλλα υλικά για μάντρες, κυρίως όμως, τους σκατοσωλήνες φαεσκατοπλάστ (αυτούς με τον ελαστικό δακτύλιο που συγκρατεί το σκατό σε περίπτωση σεισμού).
Καλή σας όρεξη οικοπεδάκηδες.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιες βλακείες "Προεδράρα" μας, και σας αρέσουν και σας αρμόζουν απόλυτα εκεί μέσα στην ΥΕΝΕΔ της Χούντας που καταφέρατε τελικά να αναβιώσετε ως φανατικοί της "πάνιας" και του "ωχ-παναγία".

Υποκουλτούρα ΝΔ, αρπακτικός υπόκοσμος.

Στέλιο, ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

--------

Είναι δύσκολος ο δρόμος του Στέλιου, όμορφος και ευτυχώς για αυτόν όχι τόσο μοναχικός!

Εγώ, τέσσερεις φορές επέλεξα την αξιοπρέπεια από την ΕΡΤ.
Ταλαιπωρήθηκα, αλλά δεν το μετάνιωσα.
Ούτε ο Στέλιος θα πληγεί από αυτή την υπόθεση. Η εγκατάλειψη αρχών και αξιών για την δημοσιογραφική αντιμισθία είναι ο χείριστος εξευτελισμός.
Το ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θα πρέπει να αποδεικνύεται στην καθημερινότητα μας.

Τα σύνορα του κάθε ρεπορτάζ χαράσσονται αποκλειστικά στο μυαλό μας…συνέχισε λοιπόν Στέλιο το ρεπορτάζ χωρίς σύνορα.
Χώρο θα βρεις.
Κουράγιο χρειάζεται και μια σκέψη που εμένα με βασανίζει τακτικά: δεν αξίζει να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας και τη δουλειά μας το σύστημα που έστησε και συντηρεί το καθεστώς στην ΕΡΤ.
Η "χουντική φιλοσοφία" για το ρόλο της τηλεόρασης ως προπαγανδιστικού μηχανισμού δεν έπαψε ποτέ να κυριαρχεί στην Μεσογείων. Τα κερασάκια δεν φτιάχνουν την τούρτα! Ας πάψουν λοιπόν και να την στολίζουν.

Καλό ρεπορτάζ στον Στέλιο, για τη συνέχεια!

ο άγιος

Ανώνυμος είπε...

κοίτα το lupus002.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος για να μην καταλαβαίνει την σάτιρα του Λαζόπουλου και να πιστεύει ότι η κυβέρνηση και οι διευθυντές στην ΕΡΤ περίμεναν μια σατιρική εκπομπή να τους... ανοίξει τα μάτια;

Πόσο;

Ανώνυμος είπε...

Ακούω και το Λαζόπουλο τώρα να λέει για την απόλυση του Κούλογλου…
Γιατί όταν απολύεσαι από ιδιωτικό ΜΜΕ είναι απόλυση και όταν απολύεσαι από την ΕΡΤ είναι φίμωση και λογοκρισία;

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

@smallnews

Λατρεύω την αφέλεια και κατανοώ την βλακεία. Δεν ανέχομαι όμως το δούλεμα και για να μην σε πλακώσω στο μπινελίκι:

ΦΙΜΩΣΗ είναι να σου ζητούν να μην παίξεις εκπομπή για την γενιά των 700 ευρώ, ΦΙΜΩΣΗ είναι να σου ζητούν εκβιαστικά να "κρατήσεις" ρεπορτάζ ή είδηση, ΦΙΜΩΣΗ είναι να μην θίξεις τον "μεγάλο Ελληνα" (ναι, το είπε ένας ΒΛΑΞ πολιτικός στη ΝΕΤ πέρυσι) CoscoHellas, δηλαδή τον εφοπλιστή με τα "δημοκρατικά" Κινεζικά κεφάλαια που του ξεπουλάμε τα λιμάνια μας με όλη τη διαφάνεια που αυτές οι χώρες εγγυώνται γα την ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ. ΦΙΜΩΣΗ είναινα είσαι Ο ΜΟΝΟΣ (εκτός του καημένου του Κινέζου) ΜΑΛΑΚΑΣ που λογόκρινες την σκηνή της αφής, όταν ΟΛΑ τα διεθνή δίκτυα το είχαν πρώτη είδηση.

Μίζενς και Κόσκο δηλαδή,
ένα πρότζεκτ της Νέας-δήθεν-Δημοκρατίας.

φερστέν ντού χερ φον γκέμπελς "σμόλνιους"? Φιχ ντιχ γιέτς!

Ανώνυμος είπε...

Grafo gia to thema tis diakopis ton ekpompon toy K. Kouloglou apo tin ERT.
Proteino na staloun apo osous endiaferontai (afto to 5% pu parakolouthei tis ekpompes, elpizo k perisoteroi) na steiloun email diamartirias stin ERT.
Ayto ginetai se alles xores, me epitixia otan ena programma kovetai,logokrinetai i, telos, den ine aresto sto koino.
Posos me endiaferei an den aresei ston K. panagopoulo, emeis plironoume ton mistho tou, oi ekpompes eine epitiximenes, fernoun esoda stin ERT,tairiazoun sto pnefma peri poiotikis tileorasis pou plasarei i ERT, os ek toutou den iparxei logos diakopis tis synergasias.
Ego esteila idi email, to eipa stous filous mou kai ekeinoi tha to poun stous dikous tous.
Pera apo to sygekrimeno thema, as diamartirithoume,( ena email pairnei 2 lepta na stalei den ine tipota), kai gia tin nootropia ton anthropon pou dioikoun tin ERT.

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί να μάθετε ότι η εκπομπή του λούμπεν αυταρχικού αυνάνα που προσβάλλει τους ακρατές του στον αέρα(!!!) της μεταμεσονύκτιας ΝΕΤ, ενώ είχε περιοριστεί εντός συνόρων, μεταδίδεται και πάλι δορυφορικά. Μην μας λείψει το ρεζιλίκι δηλαδή!

Τέτοιος και χειρότερος είναι ο πολύ καλοπληρωμένος κρατικοδίαιτος "πρόεδρος" του τίποτα που δηλώνει γελοιότητες όπως "εγώ ως δημόσια τηλεόραση", έτερος "πανάγος" της παρέας. Τις επόμενες μέρες θα "τα πούμε" με την ΕΡΤ για τα καλά.

Είμαστε παντού.

Η διακοπή ΤΕΤΟΙΑΣ εκπομπής δεν θα περάσει έτσι. Είναι θέμα ΚΑΘΑΡΑ πολιτικό (όχι κομματικό).

"Πόλεμο" θέλετε;
Δεν θα ξέρετε από που σας έρχεται!

Unknown είπε...

Το ζήτημα παίρνει τώρα διαστάσεις στο πρεςς.gr ενώ τον πρώτο καιρό αποσιωπήθηκε. To mediablog, ο τηλεορασάκιας και πλήθος άλλων ανέδειξαν την είδηση σχεδόν αμέσως. Ο ΣΥΝ αντέδρασε επίσης αμέσως και οι ΑΜΑΝ με τον Λαζόπουλο ανέδειξαν στην πρώτη εκπομπή τους το γεγονός. Ακολούθησαν ο ΣΚΑΙ και αργότερα ο Αλφα, με το μπλογκ του studio-a να έχει προηγηθεί κατά μια ημέρα, ενώ το πρέςς κατά μια περίεργη σύμπτωση άρχισε να αναφέρει το γεγονός αφού πρώτα το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή παρά τις επιστολές αναγνωστών.

Αυτό δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια και την αντικειμενικότητα του ΜΠΛΟΓΚ πρεςς.gr.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ, δείτε ημερομηνία και ώρα αποστολής:

From: bloopers team (xxxxx@hotmail.com)
Sent:May 12, 2008 11:02:24 PM
To: Press-gr (press.gr@hotmail.com)

Συμπαραστεκόμαστε στον Στ. Κούλογλου και την ομάδα του με συμπάθεια και εκτίμηση, όχι σαν πρώην "συγγενή", αλλά γιατί πέρα από κάθε αμφισβήτηση ήταν από τις ελάχιστες αξιόλογες εκπομπές της κυβερνητικής (πλην όμως παρανόμως δημόσια χρηματοδοτούμενης) τηλεόρασης. [...]