Ειδήσεις

6 Μαΐ 2008

Χρήστος Ιακώβου: Τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου σκέφτηκα ακόμη και την αυτοκτονία

«Ακόμη δεν είμαι σε θέση να δώσω συνεντεύξεις, επειδή θέλω να μιλήσω με στοιχεία όταν θα έρθει η ώρα. Περιμένω κάποια σημαντικά έγγραφα για την υπόθεση. Όταν τα παραλάβω, τότε θα μιλήσω, επειδή δεν έχω τίποτα να κρύψω», δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο πρώην αρχιπροπονητής της άρσης βαρών.
Τα έγγραφα που περιμένει, θα προέρχονται από το εργαστήριο της Κολονίας, εκεί όπου εξετάστηκαν τα δείγματα των έντεκα αθλητών και αθλητριών.
Ουσιαστικά, το ζητούμενο για τον προπονητή είναι να αποδειχθεί ότι η απαγορευμένη ουσία δόθηκε μέσω συμπληρώματος διατροφής, από λάθος της κινέζικης εταιρίας, και όχι ανεξάρτητα με τα συμπληρώματα που χορηγούνταν στους αθλητές. «Κατέθεσα το υπόμνημα στον εισαγγελέα και θα καταθέσω και τα νέα στοιχεία, όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Πιστεύω στην ελληνική Δικαιοσύνη και θεωρώ ότι η αλήθεια θα λάμψει. Ο εισαγγελέας συλλέγει στοιχεία και παίρνει καταθέσεις απ' όλους που εμπλέκονται στην υπόθεση» επισήμανε ο κ. Ιακώβου, αναφερόμενος στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλό, που ανέλαβε τη διερεύνηση ενός εκ των μεγαλυτέρων σκανδάλων στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Χρήστος Ιακώβου βρέθηκε σε μία δίνη. Ταυτόχρονα έχασε τον πατέρα του Ιάκωβο, ενώ βρήκε γυρισμένες πλάτες πρώην φίλων. Παράλληλα δεχόταν κριτική, δικαίως και αδίκως, ενώ υποθέσεις που είχαν μπει στο συρτάρι βγήκαν στην επιφάνεια ως ενοχοποιητικά στοιχεία. «Κάποιοι βιάστηκαν να μας πυροβολήσουν. Τώρα κουράστηκαν να μας χτυπάνε και σταμάτησαν», ήταν το πικρό σχόλιο του προπονητή.
Παράλληλα σε δηλώσεις του στην ΕΤ3 και στον Γιώργο Φερέτη, τόνισε ότι ο ίδιος παρήγγειλε μέσω του εισαγωγέα από τη Λάρισα το αμινοξύ Β13 επειδή υπήρχε έλλειψη στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η υγεία των αθλητών δεν διατρέχει κίνδυνο και αποκάλυψε ότι τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου σκέφτηκε ακόμη και την αυτοκτονία.