Ειδήσεις

15 Μαΐ 2008

"Η Πάρνηθα χτίζεται" - Η απάντηση του υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Έχουμε ασχοληθεί δυο φορές με το ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα "Ο κόσμος του Επενδυτή"
Μετά από το δημοσίευμα της εφημερίδας το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. έκανε την ακόλουθει ανακοίνωση:
Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή» το Σάββατο 10 Μαΐου για αυθαίρετες κατασκευές στην Πάρνηθα, επισημαίνουμε τα εξής:
Οι περιοχές της Πάρνηθας που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι παρακολουθούνται δορυφορικά και με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Μ. Πέμπτη 24 Απριλίου) δεν υπάρχει καμία αυθαίρετη κατασκευή σε αυτές.
Οι κατοικίες που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν βρίσκονται στις καμένες περιοχές της Πάρνηθας, αλλά στην περιοχή της Δροσοπηγής.
Με εντολή του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργου Σουφλιά, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βρίσκονται από χθες στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι κατοικίες και διεξάγουν έλεγχο.
Η περιοχή είναι εντός των ορίων αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καπανδριτίου και από σήμερα το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που εξετάζει την υπόθεση πραγματοποιεί επίσκεψη και στο αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο Καπανδριτίου.
Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις και φυσικά αν βεβαιωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν οι πλέον αυστηρές διοικητικές ποινές και η υπόθεση θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι καλά...

Αυτός δεν ντρέπεται για το δικό του αυθαίρετο, τα ξένα θα τον πειράξουν;

Ασε, ξέρουμε, "άπλετο φως"...

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε ξέρουμε...το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο!!!