Ειδήσεις

4 Μαΐ 2008

Πώς θέλετε επιτέλους να συμπεριφέρονται οι αστυνομικοί;

Μήνυμα αναγνώστη

Παρακολουθώ το θέμα με τον τύπο που σκότωσε τον οδηγό.
Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσετε εσείς οι "ειδικοί" δημοσιογράφοι τι τελικά θέλετε.
Και αυτό γιατί:
1. Αν ο αστυνομικός δεν σας φυλάξει επαρκώς τότε πέφτει η ατάκα "τι κάνουν οι αστυνομικοί; Πού είναι;"
2. Όταν ο αστυνομικός είναι εκεί πώς θα σας προστατέψει; Πετώντας τριαντάφυλλα; Γιατί αν πυροβολήσει, το όπλο που έχει αμέσως γίνεται στόχος σας.
Και ακούγεται τότε "με ποιο δικαίωμα ο αστυνομικός πυροβολεί;" και άλλες τέτοιες γραφικότητες.
3. Αν από θαύμα συλλάβει τον ένοχο χωρίς χρήση όπλου και του ρίξει καμιά σφαλιάρα για να του σπάσει τον τσαμπουκά (πράγμα που χρειάζεται για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα απόδρασης, τότε ακούγεται το εξής: "Χούντα έχουμε;» και άλλες τέτοιες γραφικότητες.
Ας αποφασίσετε εσείς οι δημοσιογράφοι τι θέλετε, γιατί δεν ξέρετε τι θέλετε, σε αντίθεση με τον απλό εργαζόμενο.
Και να μας πείτε.

Μετά τιμής
Γιώργος Α.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτός είσαι! Ρίχτα!

Αυτός είναι ο ρόλος του αστυνομικού σε μια Δημοκρατία.
Οι σφαλιάρες!
Οι ζαρντινιέρες.
Και φυσικά οι ζαρτιέρες και τα μαστίγια στα όργια με του άλλους "άγριες" συναδέλφους του...

Που τα διάβασες αυτά και τα αναμασάς δημοσίως ρε Γιώργο Ακαρατζαφύρερ;

Διάβασε λοιπόν μια ιστορία εδώ:
Διαδραματίζεται πολλά χρόνια πριν, σε μια ξένη χώρα, φοιτητές, χαβαλεδοπαρέα.

Οδηγούσαμε "νοικιάρικο", "πλοίο της αγάπης" 2.3 τόνους απόβαρο, 7700 cc, κάτω από το ελάχιστο όριο ταχύτητας (δεν ξέραμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο), χαζεύοντας και φυσικά άθελά μας καθυστερώντας εμπορεύματα οδηγούς και επιβάτες. Τα ΜΑΚ με δύο "βαγόνια" μας προσπερνούσαν με 60-70 μίλια διαφορά!

Η συνέχεια:
Ελικόπτερο μας καλεί στην άκρη, μας χαιρετούν ευγενικά (αλλά τυπικά), μας ζητούν ότι έπρεπε να μας ζητήσουν, γίνεται έλεγχος, μας τα επιστρέφουν, μας ευχαριστούν, μας ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ το αυτοκίνητο και μας διευκολύνουν να επικοινωνήσουμε με το γραφείο και την σχολή.

Χάσαμε βέβαια το ενοίκιο του αυτοκινήτου που ισοδυναμούσε σε αξία με αρκετά big "χαμβύργερ" που στερηθήκαμε για τις επόμενες 15-20 μέρες. Ομως κανείς από εμάς δεν μπορούσε να πει ότι αδικήθηκε ή να μιλήσει για police brutality. Είχαμε παρανομήσει και είχαμε πληρώσει. Δεν μπορεί να γίνει νόμος ο εξευτελισμός, δεν μπορεί η αστυνομία να λειτουργεί σαν στρατός κατοχής. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοί μας ελεγχόμενοι από την αιρετή (από εμάς) εκτελεστική εξουσία με ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ αποστολή. Οταν την υπερβαίνουν παρανομούν διπλά και έτσι πρέπει τότε να αντιμετωπίζονται.

Αυτά βέβαια στις δημοκρατίες μόνο...

Την ίδια εποχή σε κεντρική διασταύρωση υπήρχε ο βλάχος, ο "μουστάκιας". Αν και πλέον ήταν στην Αθήνα, επειδή είχε απωθημένα, αυτός συνέχιζε να τηλε-διατάζει τον γάιδαρό του στο κωλοχώρι από όπου καταγόταν. Το έκανε αυτό στο πρόσωπο κάθε διερχόμενου οδηγού. Οταν σου μιλούσε χρειαζόσουν διερμηνέα!

Κάθε φορά που περνούσα από εκεί του φώναζα "καλημέρα στρατηγέ", κι αυτός πάντα ευγενικός, απαντούσε με αίσθηση καθήκοντος πνιγμένος μέσα στην δημοκρατική του ευαισθησία "κακή μέρα μαλάκα". Με προφορά "από τας αγρινίους", με το λλίι και με το ννίιγμα...

Υπάρχουν πάντως ΚΑΙ χειρότεροι.
Είναι το είδος Ακαρατζαφύρερ!

Unknown είπε...

Ανώνυμε Γιώργο Ακαρατζαφύρερ,

Δεν είμαι ο KL που έγραψε το προηγούμενο κείμενο, απλά σου επισημαίνω ότι οι αστυνομικοί δεν "συλλαμβάνουν ενόχους" αλλά υπόπτους.
Ενοχος κρίνεται κάποιος ΜΟΝΟ από το δικαστήριο εφόσον τελικά κατηγορηθεί από τον ανακριτή ή τον εισαγγελέα και μέχρι τότε παραμένει ΑΘΩΟΣ κατά τεκμήριο.

Αφήστε τις φασιστικές μαλακίες και ανοίξτε κανένα βιβλίο. Τούβλα!

snb

Ανώνυμος είπε...

Αυτα να πας και να τα πεις στην οικογενεια του,αν εχεις τα @@ blooper.Εκ του ασφαλους γενικευσεις,μονο για τα σκουπιδια ειναι.